Над 4000 граждани дариха вещи от първа необходимост на пострадалите при наводненията

За пет дни, повече от 4 000 граждани на България дариха вещи от първа необходимост в Центровете за работа с доброволци, част от мрежата на Национален алианс за работа с доброволци /НАРД/. Десетки доброволци сортираха и пакетираха дарените храни, дрехи, санитарни материали.

Първите бусове тръгнаха от Пловдив за Добрич на 24 юни /вторник/ следобед. От Карлово замина пратка с над 15 кашона, сред които седмичната дажба вода, която се полага на карловските железничари. Те се отказаха от нея, за да помогнат на жителите на Аспарухово.

В сряда, 25 юни, работата по събиране и изпращане на предмети и продукти от първа необходимост продължи. В Русе успяха да окомплектоват десетки кашони храна и впечатляващите 200 бр. кофи.  

 Гражданите на Хисар и Асеновград се включиха с още два буса с кашони, надписани от развълнуваните доброволци с думите: „Ние ви подкрепяме”. Вещите поеха към пункта за разпределяне на Фондация „Ръка за помощ”, Добрич.

Днес ще ги последват Пирдоп, Хайредин, Димитровград, Хасково и други, а от 27 юни 2014 г. НАРД стартира още две кампании – едната ще събира строителни материали и вещи за дома – техника и обзавеждане, а втората – детски играчки.

Кампанията „Помощ за хората в беда” на Национален алианс за работа с доброволци се проведе от 21 до 25 юни в градовете София, Пловдив, Асеновград, Карлово, Пирдоп, Хисар, Русе, Хайредин, Бургас, Хасково, Димитровград! В пунктовете бяха събрани хиляди вещи, превозени с 9 буса.

За автора

Вашият коментар