Сбъднатата мечта – „Резиденция баба“ в града (СНИМКИ)

Проектът ще се опита да свърже потенциала на безработни младежи със знанието на възрастните хора в обезлюдяващи се села“, сподели организаторката Янина Танева.

В пловдивския клуб Библиотеката бе представен официално проектът „Резиденция баба“, а събитието събра много младежи от града под тепетата. Заведението бързо се напълни с желаещи да научат повече за инициативата и да похапнат от вкусната баница, която Фабрика за идеи бяха направили.

С кратка презентация Сдружението представи  своите идеи по основния въпрос, който витаеше във въздуха през тази вечер, а именно: „Как да вдъхнем нов живот на българското село?“. 

Целта е чрез прекия контакт между възрастните хора и младежите да се родят нови идеи за намаляване на безработицата и обезлюдяването в селата“, каза Янина.

По време на събитието, по стените в Библиотеката, бяха закачени огромни карти на България, върху които всеки трябваше да проследи своите корени. Освен това, за да си похапнат, на присъстващите им се наложи и да експериментират с традиционни български рецепти, като всеки сам буквално си  сготви, а продуктите бяха осигурени от организаторите.

Резиденция Баба” е една от сбъднатите мечти на Фабриката, която в партньорство с Асоциация за антропология, етнология и фолклористика „Онгъл” и Общинска фондация „Пловдив 2019”.  Още за проекта можете да прочетете ТУК.

Ако не сте присъствали на събитието, но сте силно заинтересовани от проекта, можете да получите повече информация за кандидатстването и условията за участие ТУК.

Вашият коментар