Ученическо Halloween парти събира средства за болно момче

Интеракт Пловдив организира благотворително парти за Стоян цацев ден преди Хелоуин

“Ние сме младежи и обичаме всичко, коетo е свързано с празници, но този път решехме да е различно, значимо, да допринесем с каквото можем, за да спасим един човешки живот

Това споделиха учениците пред екипа на mediacafe.bg. Интеракт Пловдив – Пълдин запрятат ръкави за поредното благотворително събитие, което ще се случи на 30-ти октомври в един от големите пловдивки клубове. Кампанията е в подкрепа на 36-годишния Стоян Цацев, който страда от тежка мозъчна венозна хипертония или регионален цервикален и тригемино-цервикален тежък болков и вегитативен пароксизмален синдром при тежка хронична церебрална венозна инсуфициенция с легиране на лява вътрешна югуларна вена и силно редуциран поток в дясна вътрешна югуларна вена. 

Ние не искаме да оставаме безразлични към обществото и хората в него. От нас има нужта този път Стоян Цацев, който страда от тежка мозъчна венозна хипертония, диагноза, поставена му след множество операции. Решихме, че въпреки че “Halloween” не е е български празник, можем да организираме благотворително празненство, за да съберем всички ние пари за лечението на Стоян. Ще се смеем и плашим със страшни и смешни костюми, ще танцуваме и ще се веселим, но с едно наум, че сме спасили човешки живот“, добавиха още учениците.

По време на събитието ще бъдат избрани трима от присъстващите с най-оригинална маск и ще получат специални награди, а гостите ще бъдат включени и в специална томбола с много интересни изненади. Цената на билета  за благотворителното Хелуоин парти ще е 7 лева, като цялата сума отива в сметката за лечение на Стоян Цацев.

Събитието ще се състои на 30-ти октомври, неделя от 19 часа.

Историята на Стоян:

"Една история, за някой тъжна, за някой забавна,за мен реална. Казвам се Стоян и съм на 36 г.,прекарах 2,5 г.в адски мъки на легло без лекарите да могат да ми поставят точна диагноза 10 пъти лежах в болница,направиха ми 4 жестоки операции, с които ме увредиха още повече, 2 ломбални пункции,8 скенера,9 резонанса, стотици абокати, изпих една аптека с лекарства и много други гадости. Накрая се оказа че имам тежка мозъчна венозна хипертония в следствие на силно затруднено отичане на венозната кръв от мозъка, което се равнява на това да вдигнеш кръвно над 300 и да не спада. Мозъкът ми бе подложен на жесток тормоз , всички вени в него и в очите са силно деформирани от налягането,пред спукване, мозъкът ми е целия в микроинсулти,а черепно мозъчните нерви травмирани и увредени.Симптомите няма да описвам защото няма да ме разберете ,а са толкова много и толкова тежки,че не мога да ги изразя с думи. Един от тях е болката,болката е убйствена и не спира и за минута.В момента единствено Оксикодона успява да я облекчи временно. Как минаваха часовете ми също не бих могъл да изразя с думи."

Цялата история за Стоян прочетете на неговата фейсбук страница ТУК.

Вашият коментар