Възрастни жени от Дания плетат за български дечица

"УАЙС МЕН КЛУБ“ ще зарадва предколедно децата в с. Труд. Събитието се предвижда за 20-ти декември, от 9 ч. преди обед, когато от кметството в с. Труд групата доброволци ще посетят местното училище, детската градина и читалището и ще раздадат на деца от нуждаещи се семейства получените по-рано 41 кашона с размери 60/40/40 см и тегло от 15 до 30 кг всеки, помощи от Дания.

Помощите са предназначени главно за деца и съдържат играчки и дрехи, изплетени от датчанки в пенсионна възраст. Симпатични и благородни възрастни жени, нарекли групата си „Топли сърца“, използват свободното си време месеци наред да набавят прежда и заедно да изплетат пъстроцветни, красиви и топли дрешки, които да изпратят на семейства в нужда.

Благотворителност и добротворство можем да проявяваме през цялата година, но колко вълнуващи и стоплящи сърцата са те през Коледните празници.

„УАЙС МЕН“ има повече от 1500 клуба в 70 страни по света. Първите клубове са възникнали през 1922 година. В България първият клуб е създаден през 1940 година. През 2002-2003 година с активното участие на Y’s Men International и с помощта на клубове от Дания се създават първите клубове в София и Пловдив, с което организацията възобновява дейността си в нашата страна.

„УАЙС МЕН“ е обединение от хора, действащи заедно в името на приложното християнство и християнските ценности. Цел на „УАЙС МЕН“ е да бъде активен в социалната сфера. Обект на дейността най-често са хора в нужда – възрастни хора, деца от детски домове, инвалиди, социално слаби и други маргинални групи. Организацията също подпомага дейността на МХС- ИМКА Пловдив, която е част от Световното младежко движение на YMCA, с над 170- годишна история

 

Вашият коментар