Голям спектакъл за 50 години от създаването на СУ „Св. Св. Кирил и Методий”

С голям спектакъл завършват дейностите по отбелязването на 50 години от създаването на пловдивското училище „Св. Св. Кирил и Методий”. Концертът ще бъде на 11-ти май, сряда, на патронния празник на училището, от 18.00 часа, в Драматичен театър Пловдив.

Спектакълът пресъздава живота и контрастите на Пловдив от миналия век до сега. В спектакъла са включени танци на всички традиционни пловдивски етноси – български, арменски, еврейски и турски. Ромите ще бъдат представени с една от атракциите от близкото минало – танцуващата мечка. Всичко това ще бъде съпоставено с модерните танци като контрапункт или по-скоро като допълнение на всичко традиционно. С красиви костюми, ефектно осветление, декори и мултимедия зрителите ще се пренасят както в забързаното ежедневие, така и в миналото.

Церемонията ще бъде открита с внасянето на 5 знамена – на България, на Европейския съюз, на Пловдив и 2 знамена на училището – старото и новото. Ще бъде показан и специално сниман 10 минутен филм за историята на училището.

Входът за спектакъла е само с покани. На него ще присъстват официални гости – представители от МОН, РУО-Пловдив, Община Пловдив, директори на училища и висши учебни заведения, над 80 директори и учители, които са работили в училището. Предвиден е голям банер във фоайето на Театъра, пред който всеки може да си направи снимка за спомен.

Два часа преди концерта, в 16.00 часа, около 200 ученици и учители с различни носии, костюми и тениски ще преминат по Главната улица. Те ще тръгнат от площад “Стефан Стамболов” по Главната към Стария град, ще стигнат до барелефа на светите братя и там ще поднесат цветя.

Вашият коментар