150 ученици се срещат на турнир по дебати във Втора английска гимназия в София

Втора английска езикова гимназия "Томас Джеферсън" става домакин на първия за академичната година турнир на Българската лига по реч и дебати (BFL). Той ще се проведе в софийското училище на 14-15 декември 2013 г. В рамките на един уикенд между 100 и 150 ученици от цяла България ще използват познанията си по английски език, за да изграждат аргументи, да мислят творчески и да подобрят уменията си за публична реч и артистично представяне.

Турнирът ще включва състезания по рецитал на проза, рецитал на поезия, оригинално ораторство, дуо и отборни дебати “Карл Попър”. Предварителните кръгове ще се провеждат през целия ден в събота, 14 декември, а финалните кръгове и церемонията по награждаването ще бъдат в неделя, 15 декември. Всички състезания са отворени за публика.

Българската лига по дебати беше създадена през януари 2013 от шестима американски преподаватели по английски език по програмата “Фулбрайт.” Първият национален турнир се проведе в Американския университет в Благоевград през април 2013 г. и привлече повече от 100 ученици. Турнирите на BFL се осъществяват благодарение на спонсорството и сътрудничеството на Американското посолство, Държавния департамент на САЩ, КорПлюс, Асоциация дебати – София, Българо- американската комисия “Фулбрайт,” Американския университет в Благоевград и Втора английска езикова гимназия “Томас Джеферсън.”

За повече информация относно организацията BFL, турнирите и участието в тях, може да посетете bulgarianforensicsleague.com или пишете на bulgarianforensicsleague@gmail.com.

Вашият коментар