Африкански танци, гейши в кимона и фолклорни носии отново обединиха младите в Пловдив (СНИМКИ)

Екзотична храна от далечни страни, колоритни музикални и танцови изпълнения, гейши в кимона, български, арменски, индийски и украински народни носии – това и още много изненади събраха пловдивчани и гости на града на фестивала Culture Bites&Vibes, който се проведе тази събота /20.05/ в Limacon Event Center. 

В първия мултикултурен фестивал за 2017, в града под тепетата участваха чужденци и интернационални студенти от Армения, Сирия, Япония, Китай, Украйна, Индия, Сао Томе и Принципи, Мексико, Южна Корея, Венецуела и България.  

Уютната обстановка, доброто настроение и богатите щандове допринесоха за незабравимото преживяване на всички гости.  Посетителите имаха възможност да вкусят националната кухня, да опитат местните питиета и да разкършат тела в ритмите на чуждата музика и култура

Събитието стартира с демонстрация на африкански танци, след което последваха интересни презентации на забележителности и маршрути от представителите на 10-те страни. 

Гостите станаха свидетели на традиционна китайска чаена церемония, украинците черпеха с борш, а арменците раздаваха вкусен лаваш и малиново вино. Японският щанд спечели сърцата на гостите с живописните одежди, в които представителите бяха облечени. Те грабнаха вниманието на посетителите и с интерактивна работилница за оригами. Сирийският щанд предлагаше типичния за страната хумус, а Южна Корея привлекоха вниманието с игра със стрели.

Усмихнатите момичета от Венецуела бяха приготвили вкусни царевични капачас със сирене, а представителите на екзотичните Сао Томе и Принципи почерпиха посетителите с натурален шоколад и сушени плодове.  

За финал тълпата се наслади на индийски танци, в които всеки можеше да се включи. 

Посетителите на феста гласуваха Армения за най-добре подготвен щанд и победителите получиха кошница с хранителни продукти, българско производство.  

Culture Bites&Vibes Fest се организира от международната младежка организация JCI Plovdiv.  Според тях фестивалът вече се е превърнал в устойчив проект, който всяка година спомага за по-бърза и лесна интеграция на студенти и жители от международен произход.

Партньори на JCI Plovdiv са фирма Programista и младежката медия mediacafe.bg

Още СНИМКИ от последното издание в Капана можед а намерите ТУК

Вашият коментар