Капана, модата, танците и усмивките в един фестивал на приятелството (СНИМКИ)

За втора поредна година „Моден Капан“ предостави безвъзмездно сцена на  младите таланти на България

Талантливият дизайнер Ник Тодоров бе отличен в конкурса „Моден капан“ 2017   

Водеща на събитието бе чаровната и винаги усмихната Ива от Катра ФМ

Най-добрите участници в конкурса „Моден капан“ имаха  възможността да представят своите модели на тази събота в Капана, на улица „Абаджийска“, а един от тях – Ник Тодоров ще продължи своя творчески път с устройството, създадено да вдъхновява – Lenovo Yoga Book.

Той представи колекция от 5 тоалета вдъхновени от традиционната българска носия, спечели наградата на основния партньор в събитието и сърцата на многобройната публика в Капана. Във второто издание на „Моден капан“ се включиха участници от цяла България с изключително разнообразни и атрактивни модели – официални, елегантни и много екстравагантни облекла.

Второто издание на „Моден капан“ бе част от програмата на най-новия пловдивски фестивал – „Фестивал на ул. Абаджийска“ – инициатива на търговските обекти развиващи своята дейност на улица Абаджийска в Капана.

Зашеметяващият спектакъл в сърцето на Пловдив представи модата в нова светлина. Балерините от „Ерра балет“ дефилираха с тоалетите на младите дизайнери съчетавайки танц, акробатика и финес, които не оставиха публиката равнодушна. За изключителната им визия се погрижиха ученици и професионалисти от Представителен Салон Schwarzkopf Professional, които прегърнаха идеята на „Моден капан“ и дадоха своя принос младите и талантливи ученици да посрещнат своята първа изява на голяма сцена. 

Дизайнерката Анелия Янкова, организатор на „Моден капан“ изгради необикновена инсталация – сградите на улица Абаджийска отново „оживяха“ – облечени в 2 000 метра плат. Още от петък, висока 8 метра рокля посрещаше посетителите на Капана, а в събота инсталацията обхвана още няколко къщи, които сякаш дефилираха наравно с моделите на младите таланти.

На събитието Анелия Янкова сподели и призова институции, организации и частни фирми да забележат талантливите дизайнери и да им подадат ръка по пътя към реализацията им, за да не обръщат поглед към Милано, Париж и Ню Йорк.

Организаторът на конкурса „Моден капан“ Анелия Янкова е основател на модния бран „Алениа“, създаден през 2014 г. Две години по-късно се появява арт-бутик  Дрешника, чиято цел е да бъде място, на което младите български дизайнери да получат сцена за изява.  В процеса на работа се появява и идеята за подкрепа на ученици и младежи, които имат талант и творят, но все още не са имали възможност да се изявят някъде, още по-малко да предложат своите дрехи на реалния пазар.

„Алениа“ има собствен почерк, който може да се види в различни колекции създадени от бранда. Този стил може да се види и на места като клуб Библиотеката, Пловдив, където на 25-и март тази година, Алениа представи своята пролетна колекция и най-новата си арт инсталация – намигване към предстоящото дефиле на таланти и сгради в Творческия квартал на Пловдив – Капана.

След успешното първо издание през 2016-а година, тази година събитието се реализира в рамките на проект „Капана – квартал на творческите индустрии“.

Фотограф за mediacafe: Фей Методиева

Вашият коментар