Ето как Търговската гимназия в Пловдив почете паметта на Апостола (СНИМКИ)

Със серия от дебати и срещи на високо ниво ученици и учители от Национална търговска гимназия почетоха 142-та годишнина от гибелта на Апостола

На 18 февруари Георги Василевски, учител по история в НТГ представи дискусия на тема: „Васил Левски – безсмъртният българин”, в която взеха участие философи и общественици от града под тепатата. Тя премина с активното участие на ученици от 8ми до 12 клас в препълнената зала на училището. 

По същото време специалността „Бизнес администрация” на госпожа Минка Седмакова проведе открит урок на тема: „Евангелието на Левски”, с ясно поставени теми, които тя сподели пред екипа на mediacafe:

  • общо съпреживяване, съпричастност към епохалното дело на Апостола и потапяне в духа на времето – минало и настояще;
  • изграждане на нравствени, патриотични и духовни опори, необходими на съвременния млад човек;
  • утвърждаване на идеята за свободния човешки дух и убеждението, че Левски не разделя, а обединява.

Днес бе спазена традицията учениците от гимназията да участват в поклонението пред паметника на Апостола. Както винаги, шествието водеше класът, постигнал най-висок успех през първия учебен срок – 12 г клас, с класен ръководител г-жа Емилия Дибекова.

Изявите на ученици и учители от гимназията, посветени на Апостола,  продължават на 25 февруари 2015 г. с участие на ученици от 11 д клас, под ръководството на г-н Василевски, в състезание: „Левски и моето време” с ученици от ГХП „Св.Св. Кирил и Методий”, организирано от Дом на учителя – Пловдив.   

 

Повече за поклоненията в Пловдив и СНИМКИ може да видите ТУК.

Вашият коментар