Вечната гонитба – 75 години преследване

Мишката и котката, които и до ден днешен забавляват много деца и възрастни по цял свят, се раждат през 1940 година на 20-ти февруари.

Аниматорите Уилям Хана и Джоузеф Барбера стоят в основата на тези серии от кратки анимационни филми. В контраст със типичния сценарий, в който котката изяжда мишката, Том трудно успява да хване и изяде Джери (всъщност изяждането никога не настъпва). Котаракът поставя капани, които нараняват само самия него, а мишокът остава невредим. Обикновено на края на анимационните филмчета Джери триумфира, а Том е загубилият.

Интересен факт е, че първоначално  котката носела името Джаспър, но понеже било прекалено дълго, го прекръстили на Том, а пълното име на Джери и Джералд Маус.

Филмчетата за „Том и Джери“ са били вероятно едно от първите ви докосвания до класическата музика като дете. Озвучаването на веселите случки с анимационните герои, е прекрасен начин да оцените  и възприемете музиката като нещо, което носи добро настроение, различно от често строгото излъчване на изпълнителите си.

Вашият коментар