Помните ли Индиго?

Помните ли Виктория Миркова, Димитър Андреев, Елена Спандониева, Кристина Кабакчиева, Любомира Захариева, Мадлен Николова и Цветелина Ралчовска. Или вече ги забравихте?

Преди 14 години, на 21-ви декември, пред бившата столична дискотека „Индиго“ загиват 7 деца.

Какво се случва? При влизане на Коледното парти на приблизотелно 600 младежи и след внезапно отваряне на вратите, под напора на тълпата 24 деца са жестоко смазани. 12 от тях са настанени в болница, а за 7 от тях Слънцето повече не изгрява. 

14 години по-късно "Индиго" го няма, а на неговото място се извисява паметникът "Дървото на живота". Разследването по случая показа, че дискотека "Индиго" е работила незаконно. За трагедията са обвинени четирима души – двама охранители,  управителят на дискотеката Ангел Николов бившият председател на Държавната агенция за младежта и спорта Цвятко Барчовски. В края на делото, продължило 7 години, те са признати за виновни, но нито един от тях не влиза в затвора, а наказанията са глоби и условни присъди.

800 лева. Толкова струват тези 7 деца. Лошото е, че толкова струват и днес, 14 години по-късно. Дори няма да се опитвам да онагледя картинката, която се случва вечер в софийския клуб. Ние всички я знаем, виждали сме я и сме част от нея. Това скоро няма да се промени, поне докато сме такива животни. 

Вашият коментар