Стажанти от цял свят ще работят в пловдивски детски градини

За трета поредна година се реализира стажантската програма „Светът като детска площадка“ в Пловдив. Насърчавайки децата да бъдат активни и толерантни към хора от различни страни и етноси, целта на програмата е децата в детските градини да придобият нов социален статус и да подобрят английския си език.

Така на 7 юли 2014 г. официално ще бъде даден стартът за втори път тази година на проекта на територията община Пловдив.

Проектът е разработен от Клуб Пловдив Оптимист Интернешънъл, съвместно с Международната студентска организация AIESEC и район „Западен”. На втория етап от началото на месец юли до средата на август в Пловдив ще има стажанти от три континента – Африка, Азия и Европа. В 10 детски градини. Ще се проведе образователен обмен със стажанти от Египет, Тунис, Китай, Хонг Конг, Тайван, Русия и Полша.

Официалното стартиране на втория тур на проекта ще се състои под патронажа на кмета на район „Западен” Димитър Колев на 07 юли 2014 г (понеделник) от 11.30 ч в ОДЗ „Боряна”, ул.””Буревестник” 3 А.

Вашият коментар