Студентската революция става безсрочна

Студентската революция става безсрочна, като ще продължи до изпълняване на исканията на студентите – едно от тях е оставка на правителството. Студенти от Националната художествена академия също се присъединиха към окупацията.

Подписката на преподавателите в Софийския Университет "Св. Климент Охридски", които подкрепят бунтуващите се студенти става все по-голяма. До 12 часа днес, по-малко от 24 часа, след като тя бе стартирана, в нея има цели 54 подписа, сред които и на лектори от други ВУЗ-ове.

В петъчния ден в подкрепа на студентите се обявиха и студенти-окупатори на СУ от 1968, които са протестирали тогава против инвазията в Чехословакия.

За 25 октомври се предвижда разговорите с преподаватели и граждани да продължат, като ще се проведе и закрита обща студентска среща, на която ще се реши какви да са следващите стъпки на революционерите.

Ето и програмата на най-голямата окупирана зала 272 за днес:

Програма за петък, 25.10.2013

1. Изготвяне на плакати и транспаранти, раздаване на позиви и каквото друго полезно се сетите. Всеки е свободен да прояви инициатива. 

2. Разговори с преподаватели и граждани. Всеки, солидарен с окупацията, е свободен да дойде при нас и да разговаряме. 

Досега са заявени следните среши: 
– Б. Гаврилов (преподавател в ИФ) – ок. 11 часа
– Ф. Фосколо – ок. 13 часа и Ал. Димитров (участници в събтията от 1968 г.)
– Д. Смилов (преподавател в ИФ) – ок. 14 часа

3. Окупацията е отворена за още предложения – каквото и да е интересно или полезно за каузата!

17:30 ОБЩА СТУДЕНТСКА СРЕЩА. ЗАБРАНЕН е достъпът на медии и външни хора. Достъп само със студентски документи или документи, доказващи принадлежност към академическата общност.

Още за студентските действия може да видите тук!

За автора

Вашият коментар