Конкурс на немска фондация дава 5000 евро на младежки проекти с европейско измерение

5000 евро може да спечели най-добрият проект, който участва в конкурса на немската фондация „Карл Велики“ и Европейският парламент. Едноименната награда се присъжда ежегодно от ЕС и фондацията, базирана в Аахен, Германия. Целта ѝ е да подпомага младежки проекти, които подпомагат изграждането на европейска идентичност и предлагат практически примери за европейци в една общност.

Освен първата награда от 5000 евро, ще бъдат раздадени една втора награда – 3000 евро и трета награда от 2000 евро. Те ще имат възможност да представят проектите си в Европейския парламент. Победителите от всяка страна-член на ЕС ще бъдат поканени и на четиридневно посещение в Аахен.

Организаторите набират заявления от 24 октомври. В него могат да участват младежи между 16 и 30 годишна възраст, ръководители на проекти с европейски измерения.

През 2013 година първото място спечели испански проект „Европа на прав път“, подлгасници – полски фотоконкурс „Открий Европа“, а на трето място – естонска програма за контакт между младите и възрастните „Историята на моя живот“.

Подробности от този линк.

 

Вашият коментар