Ученици организират Кариерен ден за връстниците си този уикенд (ВИДЕО)

Двама ученици и двама студети организират кариерен уикенд с цел запознаване и информиране на за бъдещото развитие на младите хора в Пловдив

Идеята им идва, след като се включват в Академията за млади лидери на МИКЦ "МладежCo", която се проведе това лято

Екипът на "Моят избор = Моето бъдеще" кани млади хора, които са избрали едни от най-атрактивните професии в днешно време, за да запозна бъдещите студенти с трудностите и препядствията, които им предстоят

Генка Алексова и Генчо Апостолов са 12-класници от Професионалната гимназия по туризъм (бившия ТОХ). Техен будител е именно класната им учителка Елисавета Георгиева, която се оказва пример за подражание на 18-годишните абитуриенти. Възхищават й се, заради неспирния младежки ентусиазъм и всички предизвикателства. в които се пуска всеки ден, споделят двамата пред екипа на mediacafe.bg. Именно тя в един час на класния води едно от младежките лица на Пловдив – Даниел Джинсов, който кани младите хора да вземат участие в Академията за млади лидери. Там Генка и Генчо се запознават с Мадлен Стойчева и Златко Русев, а след няколко часа заедно се ражда съвместния им проект за организиране на събитие с цел информационна насоченост, което кръщават "FutureU".

Определят първото си начинание като „шапката“, под която ще обединят три събития с цел професионално ориентиране на учениците в Пловдив. За да заявите участието си в конференцията, си вземете билет и от facebook страница.  

"Стана ни интересно как ученици ще ориентират други ученици за кариерно развитие. Оказа се, че двамата има добра визия за проекта си, която никак не е за подценяване. "Обединихме идеите си екипа на Младен и Златко. Ще покажем на нашите връстници, че не са сами. Ние също тепърва ще търсим информация за това, което искаме да учим, както повечето ученици в България. Знаем, че такива събития ще ни помогнат много", споделят двамата.

"Събитието е напълно безплатно и отворено към всеки, който иска да вземе участие. Ще се проведе на 4-ти ноември в ТУ Пловдив, филиал София", допълниха още те. Вижте ги от следващото видео:

  • FutureU Plovdiv ще се проведе на 04.11.2017г.
  • Място: Технически университет Пловдив
  • Начало: 10:00 часа

Повече за програмата може да видите ТУК

За автора

Вашият коментар