Варна – Кандидат за Младежка европейска столица (инфографика)

Морската ни столица от години се е утвърдила като един от градовете в България с най-много младежки организации и провеждането на различни младежки събития. Каква е следващата стъпка?

Варна кандидатства за младежка европейска столица през 2017-та година. Екипът на Smartigraphs  представя  главните акценти от самата кандидатура в инфографика.

Несъмнено намираме кандидатурата на града за Младежка европейска столица през 2017 г. за безусловна, защото морският град се утвърдил като място за развитие и подкрепа на младежки инициативи, както и стимул за младежки иновации. Тази възможност без съмнение ще допринесе за продължаване и развитие на традицията в тази посока.

Наследникът на Одесос има шанса да наследи титлата след Солун 2014 г., Клуж 2015 г. в Румъния, Ганджа 2016 г. в Азербайджан. Обвързаността на Варна с различни европейски градове и приемствеността от предишните младежки столици допълват качествата на морската столица като кандидат.

Европейска младежка столица е титла, която се присъжда за период от една година, през която на града победител се дава възможността да представи своя младежки ориентиран културен, социален, политически и икономически живот. Инициативата за ЕМС насърчава нови идеи и иновативни проекти, свързани с активното участие на младите хора в обществения живот и има за цел да представи модели за бъдещо развитие на младежки политики в европейските общини.

За автора

Вашият коментар