Здравни инициативи в деня на влюбените

Всеки сам избира какво да празнува на 14-и февруари – дали това ще бъде денят на влюбените или Трифон зарезан. Голяма част дори решават да съчетаят двата празника с обилно количество вино и любов. Но дори в един такъв момент на емоции, вино и любов не трябва да забравяме за здравето си и това на нашия партньор.

На 14-и февруари редица организации ще проведат информационни, превантивни кампании и събития свързани с рисковете от различни заболявания, предавани по полов път из целия град.

Български Младежки Червен кръст – Пловдив, организира традиционната си кампания “Опиянени от любов ‘2014”.

“Опиянени от любов ‘2014” е част от кампаниите на БМЧК – Пловдив насочени към превенция на ХИВ/СПИН сред млади хора. Тази година кампанията преминава под мотото “Животът е любов, осмели се да живееш”.

Общински съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационен център – Пловдив, организират инициатива на тема ”Отворено писмо за любим човек за всичко недоизказано с дума…” В събитието ще вземат участие ученици от 12 пловдивски училища- по две от всеки район. Идеята е да се сложи запечатана кутия на видно място във всяко училище. В нея през целия ден учениците ще имат възможност да пускат анонимни писма, написани от тях до свой близък човек (приятел, любим или някой, когото чувстват близък до себе си).

Националния алианс за работа с доброволци (НАРД), като част от националната Анти-СПИН кампания ”Животът е безценен” 2014 г., предвижда достигането на близо 1500 млади хора в града, чрез организирането на провокативни игри под мотото „Любовен маратон – 3”, които ще бъдат разделени по видове – за обвързани и необвързани млади хора. Събитието ще се проведе от 17 до 19 часа пред Централни градски Хали.

Вашият коментар