МУ-Пловдив връчи дипломите на 400 бъдещи лекари

Медицинският факултет на  Медицински университет – Пловдив връчи дипломите на 72-рия си випуск. Общо 400 дипломанти от 16 държави – 180 завършващи българоезично обучение, и 220 от англоезично обучение, станаха пълноправни лекари по време на тържествена церемония.

Завършилите следването си на български език получиха дипломите си от проф. Учиков, а завършилите на английски език – от проф. Джамбазов. Средният успех от следването на 72-рия випуск е „Много добър 4.60“, а средният успех от държавните изпити – „Много добър 4.91“. 12 от чуждестранните дипломанти са се обучавали на български, а един от тях завършва с отличен успех от следването и държавните изпити. 8 от преминалите обучението си на английски език завършват също с отличен успех. Общият брой на дипломантите с отличен успех е 37 души и те получиха плакети и грамоти от университета и стетоскопи от „Боарон България“ ЕООД.

Традиционно церемонията по връчване на дипломите на медиците завърши с произнасяне на Хипократовата клетва и хвърляне на шапки във въздуха. Събитието се проведе в зала на Комплекс „С.И.Л.А“, където новопровъзгласените 400 лекари споделиха успеха си с над 1000 гости – преподаватели, роднини и приятели. 

За автора

Вашият коментар