2-мата студенти умни, като за 300 на „Аз знам повече“ в ПУ (ВИДЕО и СНИМКИ)

Въпросите за състезанието са подбрани предварително от професорите във ВУЗ-а

"Въобще не очаквахме да спечелим състезанието, защото бяхме двама човека. Мислихме даже да не участваме, защото си представяхме, че нямаме шанс срещу другите отбори, но както се оказа бяхме двама , но играхме като за 300", споделиха Кристиян Русков и Ивелин Кралев. 

Двете най-умни момчета в ПУ са от Философско-историческия факултет към Пловдивския университет "Паисий Хилендарски:. Те спечелиха седмото поред състезание "Аз знам повече" между факултетите, което се проведе в новата спортна зала на ПУ във вторник /12.05/.

По ирония на съдбата играта се водеше от миналогодишните победители от Биологическия факултет, но студентите сбъркаха при отговора на последния въпрос и трябваше да освободят първото място. Факт бе, че двете момчета и момичето, което представляваха биолозите и тази година бяха подведени от водещите. Те сполучливо отговориха на първия зададен въпрос на финала, но той не бе признат заради грешно зададен регламент и оспорване на правилника от другите участници и публиката. Последва нова битка, в която водещия отбор отговори грешно и това ги прати в миманса.

Останалите два отбора, тези на педагозите и историците си спретнаха игра на нерви, която в крайна сметка бе спечелена от последните. Двата отбора трябваше да отговорят на интересен логически въпрос, след който ако се издъниш оставяш победата за опонента. Ето го и него:

"Намирате се в стая без прозорци и с абсолютно херметически затворена врата (идеално гладка, без пролуки и цепнатини). Стаята е цилиндрична и вие сте в центъра й. Цялата вътрешност на стаята е облицована с огледала. Колко свои отражения ще виждате?" 

"Знаехме отговора още в началото, но действахме тактически. Използвахме малко игра с публиката и съспенс към противника. Накрая решихме, че няма какво повече да чакаме", споделиха победителите, които вдигнаха ръка буквално с другия отбор, но със стотни по-бързи от тях. 

"Въпросите в състезанието се определят от преподавателите на всеки факултет 3 месеца преди състезанието и стоят запечатани в плик почти до самото събитие", сподели Ралица Митева организатор на "Аз знам повече 7" тази година. 

За сравнение победителите през първата година на Аз знам повече също е от Философско-историческия факултет на ПУ. 

Чуйте част от въпросите и видеото с победителите: 

Вашият коментар