ГИД на студента – първокурсник

Добре дошли скъпи първокурсници. Сигурни сме, че за вас започването на тази учебна година е доста по-вълнуващо изживяване от предните 12, но преди да започнете да се радвате на свободата си, като млади хипстери ето няколко полезни съвета от нас завършващите хипстери, с които може да си спестите излпчни главоболия и да се отдадете на приятния занимания с новите колеги.
Университета:
 
Сигурно ви се струва доста нелепо идеята да висите по цял ден в университета още повече пък и в тези горещи октомврийски дни, ето какво можете да направите, както в училище първата седмица е пълен хал то и в университета не се различава. Вероятността преподавателите да не дойдат за въпросната лекция/упражнение в 7:30 сутринта е голяма. Спестете си го!

Бързо се ориентирайте към видната група момичета, които издават вид на ученолюбиви студенти, носят очила и винаги могат да ви услужат с химикал. Те влизат в ролята на майки- спасителки, дръжте се мило с тях и от време на време им правете комплимент, на края на семестъра учтиво помолете за прилежно подредените им лекции, но не на всеослушание а лично. Няма да ви откажат и можете да сте сигурни, че информацията в тях е истината, цялата истина и нищо друго освен истината за материята на предмета.

Задължително сформирайте група на курса в социалната мрежа (FB), както и email на курса за да сте винаги в течение на важните събития и актуалните новини, като това ви дава възможност да ходите на най- важните неща по ваша преценка и същевременно да не изпускате информация, която ви касае.

Инспекторката:

Не случайно тази длъжност се заема от жена, те влизат в ролята на майката- мрънкало, като колкото и да ви е адекватен въпроса отправен към нея шанса да получите сопнат отговор е не по- малък от вероятността всъщност да сте задали глупав въпрос. Решение на проблема, влизайте уверено, поздравявайте, кимайте с глава и никога не спорете.

true_student

Преподаватели:

Понеже аз самата все още се боря с бюрокрацията на университета ще се въздържа от остроумни съвети. Преподавателя винаги е прав! Той е по- умен, знаещ и адекватен от всички нас взети на куп, тъй че мълчете си и не се набивайте на очи, освен ако не сте спечелили някоя олимпиада, тогава можете да се перете.

Стола:

От личен опит знам и издавам малка тайна, в стола на техническия университет срещу ректората на ПУ готвят най- вкусно. Друго доста сполучливо място е стола на биологическия факултет намиращ се в стария град, малко по скатана местенце, но определено готвят като мама!

Странични занимания:

За любителите на спорта мога да препоръчам от часовете по физкултура да говорите с назначените преподаватели и да се ориентирате към тренировките по аеробика или фитнес залата като безплатни активитети. Ако пък сте привърженици на учението ПУ предлага езикови курсове за студенти срещу символични цени, за тях можете да проверите на третия етаж при английската катедра, там ще ви упътят, изучават се английски, френски, немски и испански. Ако пък сте дейни маняци отивайте в стаята на студентски съвет на 1 етаж и се включете в екипа.

Заведения:

Тук вече мога да помогна само на част от вас, но пък за сметка на това приятелският ни сайт www.plovdivclubs.com има широк списък и пълна информация за всичко случващо се под тепетата.

Ако имате, а би трябвало да имате още куп въпроси не се притеснявайте да ги отправяте към вежливите членове на студентски съвет, те са там за вас и ще помогнат с каквото могат или не. Бъдете будни, адекватни и любознателни има много неща, които се случват в университета само чакат да бъдат преоткрити. Възползвайте се!

 

За автора

Вашият коментар