Избраха най-красивите италианци от ЕГ „Иван Вазов“ (ВИДЕО и СНИМКИ)

Учениците от езикова гимназия "Иван Вазов" днес официално си избраха новите Мис и Мистър италианци. Това са 11-класничката Петя Конакчиева и 9-класникът Александър Мандраджиев, които бяха избрани чрез гласуване от всички тийнеджъри на елитното училище по случай празника на Републиката организиран днес. 

Празникът на паралелките по италиански език бе един своеобразен исторически преход на страната от Апенините. А всичко, което видяхме, заедно с още 300 ученика в двора на училището бе едно страхотно забавление, изпълнено със голяма доза смях и много артистичност. 

"Сами се подготвихме за празника в повече от 2 месеца. Не взимаме нещата толкова насериозно, а просто се забавляваме. Но решихме тази година да подходим по-различен от предишни години начин с повече театър и креативност", сподели красивата Петя, която бе и водещ на събитието. Тя бе коронясана от директорката Мариана Димитрова с пластмасова диадема и лента, на която от задната страна й пишеше Кума. 

Александър, който бе избран за най-красив сред своите съученици пък влезе в ролята на Жулиета и изигра един съвременен скеч заедно със свои приятел. 

Преди това ученици влязоха в ролята на Папа Франциск, който се появи със своя папамобил, дефилираха, танцуваха, раздаваха бонбони, а най-интересно бе изпълнението на две момчета от Сицилия, които са на обмен в Руската гимназия. Двамата пяха доста фалшиво на родния си език, но събраха най-много аплодисменти от всички артисти. 

Страшно много се забавляваха и самите учители, заедно с директорката Мариана Димитрова, които не спираха да танцуват през цялото време. След края на купона в двора имаше специално приготвени традиционни италиански храни, а за гостите от Италия пък бяха изненадани с българска кухня от сърмички, шопска салата и баница в една от класните стаи на училището.

Събитието е традиционно за всичките 6-те паралелки в гимназията, като всяка година се организира и специален български празник, на който тази година присъства и гарнизонния оркестър. 

Вижте видеото с Петя и Александър: 

ю

Двамата италианци, гости от Сицилия:

Вашият коментар