Хиляди се включват в „Пловдив танцува“ около 3 мобилни сцени (ВИДЕО)

Остава само ден (6.06.2015) до едно от големите и интересните събития на Пловдив за 2015-та година, а именно "Пловдив танцува".

Алфредо Торес и Симона Пейчева ще поведат трите големи камиона с танцьори по Цар Борис III

"Това е един своеобразен парад, на който за първи път ще затворим голям булевард – Цар Борис III, почти от единия до другия му край. Началото ще бъде от "Панаира", а мобилните сцени с танцьорите ще преминат под Античния стадион и ще стигнат до хотел Троминциум, където хората и камионите ще се разделят на четири, за да се отправят към различни сцени в централната част на града", сподели зам.кмета по културата Стефан Стоянов.

"Последните 3 години организирахме карнавала в София, но решихме, че е време и пловдивчани станат част от този престижен танцов фестивал. Поради различни обстоятелства той няма да се провежда повече в столицата, а ще насочим усилията си тук", сподели Стефан Еленков, организатор на фестивала. 

Първата му част ще бъде утре, а продължението ще се състои през септември (26-27.09), когато градът ще стане домакин на международeн танцов форум по салса, който ще се проведе с най-добрите участници от четири континента, а събитието ще има квалификационен харакер.  

За първи път в България, танцьори и хореографи от всякакви школи ще танцуват върху камиони с открити платформи, които ще преминават бавно през града и ще привличат публика за различните стилове.  Всяка една от тях ще своите капитани, като това ще са самите Алфредо Торес и Симона Пейчева.

"В програмата има още танцови батъли, открити уроци, денс пърформанси. Всеки има свободата да танцува и да се включи във фестивала. Той е за хората, а не за професионалните танцьори. Чакаме Пловдив на улицата, за да потанцуваме заедно", добави другият основен организатор Гаро Узунян.

На събитието, което е съорганизирано от клуб Библиотеката,  ще се включат представители на различни възрасти от всички школи по хип-хоп, брейк и съвременни улични и модерни и народни танци, както и от най-популярните латино стилове – салса, бачата ,кизомба и др.

За онези, които не владеят танцовото изкуство, но искат да танцуват, ще има Zumba Fitness на открито.

Програма на Хип-Хоп сцената:

  • 17:00/18:00 – Старт на карнавала от хотел Марица и пътуване до сцената на събитието.
  • 18:00/18:10 – Стартиране на събитието. Интродукция на водещия плюс обявяване на програмата.Представяне на DJ – Yashoo (2bad).
  • 18:10/18:40 – Стартиране на първия Workshop Popping – Константин Кабуров и Jimmy Boy- Makosa Nostra Family . ( Showcase + Workshop )
  • 18:40/18:50– Showcase – Break – Elektra crew.
  • 18:50/19:20 – Стартиране на втория Workshop Emel Ramisova – The Center (Showcase + Workshop)
  • 19:20/19:50 – Стартиране на четвъртия Workshop UMove- Мартин Асев (Showcase + Workshop) 
  • 19:50/20:20 – Стартиране на четвъртия Workshop NO NAME CREW и MAKOSA NOSTRA FAMILY (Showcase + Workshop)
  • 20:20/20:30 – Showcase – BeatBox – Shorty Dee.
  • 20:30/21:30 – Just For Fun Battles.
  • 21:30/21:40 – Награждаване – Hip Hop CURCLE

Още за фестивала може да видите ТУК

Вашият коментар