Летен лагер по предприемаческо и креативно мислене е през 2018

След успеха на първия летен лагер по предприемаческо и креативно мислене, „Предприемачът като откривател” се завръща това лято за втори сезон в Община Габрово

В рамките на една седмица – от 10 Юли, МАИР „Боженци” отново става дом за ученици на възраст 15-19 години от цялата страна. Те ще развиват своето икономическо мислене и ще търсят решения на съвременни предизвикателства и проблеми. Лагерът дава разбиране за основните икономически принципи, светът на пазарната икономика и ролята на предприемача в него.

Обучителната програма изгражда разбиране за света и България като място, изпълнено с възможности, както и мотивира гимназистите да преследват кариерно развитие в сфери, които съответстват на техните мечти. Ученици, преминали през неформалния курс, вече учат в специалности като „Биотехнологии“, „Машиностроене“, „Изкуствен интелект” и „Продуктов дизайн“, а голяма част от тях свързват бъдещото си развитие с България.

Акцент в програмата са срещите с успели предприемачи, както и посещенията на иновативни компании с международно присъствие. 

Основни елементи на лагера са:

  • ученето чрез игрови ситуации 
  • учени чрез примери
  • учене чрез решаване на казуси в екип 
  • практикуване на техники за креативно мислене

За първи път тази година са подготвени и тематични забавления, като икономически „трежър хънт”, стая със загадки и филмови вечери.

В първото издание на лагера през лятото на 2017 г. взеха участие 24 ученици от 9 града, при средна възраст от 17 години. Учебната програма бе с продължителност от 48 учебни часа. Летният лагер бе оценен изключително високо от участниците, като част от тях ще се включат тази година в ролята на асистенти.

Летният лагер е част от неформалната обучителна платформа „Предприемачът като откривател“. Инициативата се осъществява с подкрепата на Община Габрово и Областен Информационен Център Габрово и е продължение на стремежа на кмета Таня Христова за развитието на общината като иновационен хъб. Курсът се провежда под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел.

За повече информация може да посетите САЙТА.

 

За автора

Вашият коментар