Наградиха шест пловдивски училища за активност в спорта

Наградиха училищата, участвали най-активно в кампанията “Европейски ден на спорта“, която се провежда за втора поредна година.

Над 320 учебни заведения в цялата страна организираха множество различни събития с участието на над 55 000 ученици. За 2016 година Пловдив е на първо място в България по брой участващи учебни заведения в инициативата – 5000 ученици от общо 26 училища.

Тази година събитията се отличават с голямо разнообразие, като включваха традиционни и иновативни физически активности.

Наградени бяха НУ „Свети Климент Охридски“, ОУ „Елин Пелин“, ОУ“ Кочо Честеменски“, СУ „Христо Г. Данов“, СУ „Никола Вапцаров“, ОУ „Гео Милев“ с ваучери от магазин за спортни стоки на обща стойност 1500 лева.

Тази година събитията се отличават с голямо разнообразие, включване на традиционни и иновативни физически активности, широко отразяване в социалните медии и привличане на родителската общност в подкрепа на спорта и физическата активност на подрастващите. С това постижение, България пък се нарежда на второ място в цяла Европа, като единствено инициаторите на инициативата – Унгария, с 10 годишна традиция в събитието има по-голям брой участващи училища и ученици.

Вижте ВИДЕО и СНИМКИ от FlashMOVE 2016 ТУК

СНИМКИ от голямото тичане по пловдивските булеварди, с което бе закрита Седмицата на движението може да видите ТУК

Интервю с Ласка Ненова и нейния екип преди началото на Move Week за 2015-та може да видите ТУК

Вашият коментар