Украсяват Капана с коледни играчки

Днес започва декорацията на коледната украса в творческия квартал

Преди седмица гирлянди смениха знаменцата в квартала, след което изгряха и коледните светлини. Но това съвсем не е всичко, което организаторите на Светла Коледа в Капана са подготвили за жителите и гостите на Пловдив.

Още от днес всички собственици на обекти в Капана, ще могат да се включат в коледната украса, като окичат гирляндите пред своето заведение, магазин или работилница, с пъстроцветни играчки по техен вкус. Инициативата стартира от 9 часа сутринта, като за улеснение, от общината осигуряват вишка, с помощта на която всяка играчка ще бъде поставена. Първи в украсяването ще се включат от Капан За Чудовища/What A Monstar и ресторант Паваж, след което се очаква да бъдат окичени и гирляндите пред останалите обекти в квартала.

От Културна фондация "Соул Сити" призовават всички капанджии да носят любимите си еленчета, снежанки, звездички и каквото им е на сърце, за да оставят собствен почерк в украсата около своите обекти. Разбира се, инициативата е отворена и към всички жители на квартала и града.

В събота стартира нанесянето на финалните щрихи на коледната украса. Организаторите планират по улиците в творческия квартал да бъдат разположени и коледните елхи на Капана. Те ще бъдат позиционирани на площад Широкото, както и на улиците, предвидени за коледния базар – Златарска и Христо Дюкмеджиев.

Пловдивчани и гости в града под тепетата ще имат възможност лично да украсят елхите, като донесат предпочитани играчки. До всяка елха ще има осигурена стълба, в периода от 17-ти до 22-ри декември. В рамките на тези шест дни, всеки ще може лично да закачи своята играчка, както и да се снима с нея пред коледната елха. Снимките с коледни елхи или украси могат да осигурят на притежателите им страхотни награди, заредени с позитивни коледни емоции. За участие в това предизвикателство е необходимо снимките да бъдат качени в страницата на Коледа в Капана.

Организаторите от КФ "Соул Сити" са предвидили празнична томбола, на която ще бъдат изтеглени цели 25 награди, осигурени с любезното съдействие на всички обитатели в квартала. Томболата ще се проведе навръх Коледа  от 17:00 часа. В нея ще участват всички снимки, качени в страницата на събитието. За да се сдобиете с неочакван коледен подарък или да го намерите под елхата на Светла Коледа в Капана, побързайте да си направите незабравим коледен спомен, като се снимате на фона на украсата в творческия квартал.

Повече за събитията в Капана и музикалния живот на квартала може да видите ТУК.

  • Коледа в Капана през 2015-та година може да видите ТУК
  • Повече за Капана фест през октомври с много снимки може да видите ТУК

Вашият коментар