Пловдивски ученици изготвиха Наръчник на съвременния европейски тийнейджър

Възпитаниците от специалности „Актьорско майсторство за драматичен театър“ и „Осветителна и озвучителна техника“ участваха по проект към Европейска програма за младежки обмен „Еразъм +“ във Финаландия

На специална пресконференция 14 ученика от Националната гимназия за Сценични и екранни изкуства в Пловдив представиха резултатите от проекта „Наръчник на съвременния европейски тийнейджър“. Те прожектираха най-добрите си творби, изработени във Финландия, в които се изявяват като балетисти, мимове, актьори и режисьори на филми в жанровете хорър, комедия и драма.

Посещенето им в северната страна траеше от 14 до 23 октомври в град Лайома, където участваха в 10 работилници по проекта – за народни танци, изготвяне на добра презентация, кулинарно майсторство, режисура, актьорско майсторство, грим и прически.

Младежите споделиха своите впечатления от широкото приложение на високите технологии в образованието във Финландия, но изказах и своите притеснения относно това, че така се губи живата връзка между ученика и учителя. Освен какво са научили там, момчетата и момичетата  категорично заеднозаявиха, че на първо място младите трябва да пътуват, за да опознават различни държави, техните народи и култури, да не се притесняват, дори да не знаят чужди езици, но да не спират да учат

Идеята на проекта е младежите участници в него да създадат наръчник, който включва техният опит, наученото и придобитите умения по време на провеждане на проекта. Основната му цел е да разкрие и да представи на младите европейци начина на живот на други страни и да отправи предизвикателства към тях, особено от гледна точка на финландските и българските младежи.

За автора

Вашият коментар