З-клуб със силна кампания срещу насилието над жени в Пловдив (СНИМКИ)

Пловдивският ученически З-клуб отбеляза началото на кампанията ни "ZONTA SAYS NO" миналата седмица. Над 20 момчета и момичета закичиха съгражданите си с оранжевите багри – символ на борбата срещу насилието над жени. Те превърнаха и Римския стадион в горящ пламък на надеждата за едно по-добро бъдеще като го осветихме в оттенъците на огъня.

"Проведохме информативни лекции в ЕГ "Пловдив" и предстоят още такива в ЕГ "Иван Вазов", ЕГ "Антоан Дьо Сент Екзюпери" и СОУ "Св.Св. Кирил и Методий". И продължаваме с пълни сили да търсим начин да стигнем до хората, които имат нужда от нас. И сме повече от радостни да знаем, че не сме единствените, които изпитват съпричастност към жертвите, а и още толкова много хора готови да окажат помощ при необходимост с каквито средства разполагат", споделиха младежите пред mediacafe.bg

На 3 декември младежката формация The Center ще представи флашмоб един от пловдивските молове, в което участие ще вземат и членовете на Z-клуб. На 4 декември пък учениците са си поставили за цел да разкрасят всяка жена, която пожелае да стане част от кампанията и да изрисуват всяко едно жизнерадостно детско личице в цвета на залязващото слънце.

"С малки, но сигурни крачки, ние от Z клуб Пловдив, вярваме , че усилията на целия свят ще дадат резултат и посегателствата над беззащитните ще спре", допълниха младежите.

За автора

Вашият коментар