Пловдивският курс „Предприемачът като откривател“ се пренесе и на Балкана (СНИМКИ)

Образователната и тренинг програма „Предприемачът като откривател“ проведе първия си национален, летен лагер за гимназисти
 
Ученици от различни краища на България се събраха в Боженци, попивайки ценни знания от екипа на иконимиста Георги Стоев
 
Ментори на поредния курс бяха Весислав Илиев и Мани Митева
 
Интензивният образователен курс по предприемаческо и креативно мислене се състоя в края на юли в АИР Боженци, а участие в него взеха 24 ученика от цялата страна на възраст между 15 и 18 години. 
 
„Предприемачът като откривател” е интерактивен курс по предприемаческо мислене, базиран на т.нар. „student-centered” подход, при който учениците участват активно в процеса на получаване на нови знания.
Тренинг програмата се състои от 50 учебни часа, като основно използваните методи на преподаване са игри, казуси, примери, дискусии и работа в екипи.
 
 
Учебният материал бе разделен в 5 основни модула – Основни икономически „сечива”, Принципи на пазарното общество, Бизнесът като откривателско приключение, Фази на създаване на продукт/услуга и техники за креативно мислене и Мотивационни срещи
 
Голям интерес предизвикаха и мотивационните срещи с успели предприемачи, сред които и Емилиян Енев от Recheck – фирма, която специализира в разработването на електронни етикети за автентичност и собственост на продукти, базирани на Blockchain. Именно и благодарение на Recheck, участниците в лагера се сдобиха със сертификати, чиято идентичност може да бъде удостоверена по Blockchain, 
 
Летният лагер бе оценен изключително високо от самите ученици, като част от отзивите бяха:
 
„Прекрасно преживяване с още по-прекрасни хора и личности. Занятията са практични и освен, че учат на предприемаческото мислене, обогатяват общата култура на човек. Благодарен съм че бях част от това събитие. Изключително много уважавам професионализма на организаторите и бих бил щастлив да стана част от екипа някой ден. Благодарен съм че бях част от това преживяване и искрено се надявам инициативата да се продължи и развие за в бъдеще.”
 
„Лагерът беше много повече от това, което очаквах да бъде. Той надмина моите очаквания, защото освен уменията, които усвоих, създадох и нови приятелства.”
 
„Аз дойдох на този лагер с никви очаквания и очаквах да е поредния скучен лагер. Но тази една седмица се превърна в една от най-хубавите в живота ми, защото научих много нови неща от едни прекрасни хора и успях да създам нови приятели.”
 

Летният лагер се осъществи от Фондация Бауерзакс в партньорство с Община Габрово и ОИЦ Габрово

  • Повече за курсовете може да видите ТУК
  • ОЩЕ СНИМКИ и ВИДЕО може да намерите ТУК

Вашият коментар