Полицай към ученици: „Най-важното е сами да се пазите на пътя“ (ВИДЕО и СНИМКИ)

Масова акция "Златните пазители" на младежката организация Ротаракт Пловдив – Пълдин се проведе днес на обед в няколко пловдивски училища

Пред едно от опасните кръстовища срещу СОУ "Кирил и Методий" шофьорите намаляха скоростта, за да се отзоват на сигнала на шестокласници. В рамките на един учебен час учениците помогнаха на всички свои приятели да преминат през пешеходната пътека, без да им се наложи да тичат безразборно по нея и да създават паника на пътя.

Учениците сами сигнализираха с палки със знак СТОП на моторните превозни средства, за да спрат и да направят път на съучениците им. Полицаи пък изнесе кратка лекция пред децата, като им припомни основните правила за движение по улицата и пресичането й.

„Трябва да се пресича отговорно и утре, когатовие седнете зад волана, тогава тези знания вие ще приложите на пътя“.

„Независимо дали има пешеходна пътека, светофар или не, направете така,че да пресичате само когато сте убедени,че сте в безопасност“- това послание отправи полицая към децата-„ Много е важно сами да се пазите. Пресичайте така, все едно сте без предимство“.

Акцията"Златните пазителибе организирана от младежката организация Ротаракт Пловдив – Пълди за поердна година и бе подкрепена от КАТ Пловдив. От двете страни на пешеходните пътеки пред 4 от пловдивките училища, на разстояние от около 100 метра стояха катаджии, за да следят за безопасността на децата. 

За миналогодишната акция "Златните пазители" прочетете ТУК

За автора

Вашият коментар