Първата SPIRIT COOL библиотека в Пловдив отвори врати

Само за няколко месеца това доскоро прашно и мрачно OLD School място бе трансформирано в ярко и функционално COOL книжно пространство

Преобразяването на библиотеката бе осъществено в рамките на социалната кампания на „Оргахим“ Spirit Трансформации – COOL Библиотеки, с участието на студио за интериорен дизайн „Дизайница“,  графити артистите Арсек и Ирейс и издателство CIELA, което дари нови книги за учениците в училището.

“Изцяло споделям философията на проекта Spirit Трансформации чрез преобразяването на училищни библиотеки да се постигне една много важна социална полза – учениците да трансформират цялостната си нагласа и мнение към училищните библиотеки и съм сигурна, че при нас това ще се случи!“

Каза г-жа Людмила  Ганчева – директор на Професионална гимназия по хранителни технологии и техника.
 
COOL срещите между книги и деца стартираха с послание и лични думи от автора на “Софийски Магьосници” – писателя Мартин Колев.
 
Символичен ключ за първото Spirit COOL книжно пространство в Пловдив бе връчен на библиотекаря на Професионална гимназия по хранителни технологии и техника от Ива Иванова, Управител на маркетинг агенцията на SPIRIT Fine Paints.
 
Социалната кампанията Spirit Трансформации – COOL Библиотеки преобразява училищните библиотеки в  училища от три различни града в България – 1-во ОУ “Отец Паисий” в гр. Русе, Професионална Гимназия по хранителни технологии и техника в Пловдив и 90 Средно училище „Ген. Хосе де Сан Мартин“ в София.

Вашият коментар