РУО Пловдив с десета Панорама на професионалното образование

Десетата Панорама на професионалното образование в България

Събитието ще се проведе на 20 април /петък/ в Международен панаир Пловдив. От 10:00 до 15:30 ч. в палати № 2 и № 3 и Пресцентъра на Панаира ученици от професионалните гимназии в цялата страна ще се съберат в Пловдив, за да демонстрират знания и умения. 

Форумът „Панорама на професионалното образование“ е възможност за реална среща на бизнеса с учениците и тяхното кадрово ориентиране в икономиката. Чрез него младите ще се огледат в огледалото на постигнатото в часовете по практика.

„Програмата е резултат на дългогодишен труд и множество разговори и инициативи анализ на нуждите на индустриалния пазар след множество разговори с предприемачи, реални партньори на пазара на труда.“

Това споделя Иванка Киркова, началник на РУО.

В рамките на Панорамата ще се проведат и националните кръгове на състезанията по 11 професии, както следва:

  • В Палата № 2 – „Най-добър млад хлебар-сладкар“, „Най-добър млад готвач“, „Най-добър млад сервитьор“
  • В Палата № 3 – „Мога и зная как” по приложна електроника,  „Млади таланти в модата”, „Най-добър млад фризьор и гримьор“, „Най-добър млад строител“, „Озеленяване и цветарство“, „Стилни мебели и дърворезба“, „Най-добър млад керамик“;
  • В Пресцентър на Панаира – „Най-добра бизнес идея“.

В състезанията ще вземат участие над 300 ученици от над 100 професионални гимназии от цялата страна. 

Ще присъстват представители на браншови и работодателски организации, фирми – партньори на професионалните гимназии, кметове на общини и пр.

 

За автора

Вашият коментар