Студентите за Пловдив-2019: The Colourful way – опознай България

С тържествено закриващо събитие Пловдив се раздели с чуждестранните студенти – доброволци, участници в проекта “The Colourful way”, организиран от международната студентска организация AIESEC, със съдействието на Аграрен университет и Община Пловдив.

“The Colourful way” е туристически социален проект на AIESEC Bulgaria, който има за цел да популяризира страната ни като богата културно-историческа и познаваема туристическа дестинация, предпочитана от младите хора. Проектът е свързан с 2019 година, когато град от България, заедно с град от Италия, ще бъде европейска столица на културата.

На подбрани чуждестранни студенти се предостави възможността да опознаят отблизо красотата на България, да усетят древния й дух и традиции. В рамките на шест седмици те посетиха емблематични национални забележителности в областите Пловдив, София, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Смолян и Пазарджик.

 

DSC_0131

Закриващото мероприятие се проведе в Ректората на Аграрен университет – Пловдив, съпроводено с много емоции. Стажантите от Словения, Хърватска, Чехия, Португалия и Полша представиха пред аудиторията видео материали, в които с много въображение, традиционна музика и свеж хумор ни показаха България през своите очи…трогателно позната и същевременно изненадващо нова и притегателна.  Участниците получиха грамоти, връчени им лично от заместник-ректора на Аграрен университет проф. д-р Христина Янчева, която ги поздрави за участието и им пожела да се завърнат отново като студенти или просто като гости на своите нови български приятели. Специална изненада на Константина Йончева, организатор на проекта, бяха символични сувенири и знаменца за спомен от престоя им.

Бяха изказани специални благодарности и връчени грамоти на генералните партньори по проекта – Аграрен университет, Студентски съвет на Аграрен университет и Община Пловдив. От създаването си през 1945 г. до днес Аграрният университет – Пловдив разпространява знания, съхранява и обогатява традициите в българското земеделие. Възпитаници на АУ – Пловдив са над 22 000 агрономи, инженери, еколози, икономисти, от които над 1900 чуждестранни граждани.

DSC_0123

Университетът с радост се включи в тази инициатива, като планира и някои нови, също целящи укрепването на международните младежки отношения. AIESEC изказа благодарност и на останалите си партньори за оказаната подкрепа: in-kind партньорите Медовина ЕООД, които предоставиха вкусни медени изделия и медийните партньори, които отразиха събитието – сайтовете MediaCafe.bg, Успехите.com и Под тепето и радио Дарик.

DSC_0076
Всички видео материали и снимки от проекта ще бъдат качени в интернет и разпространявани както в каналите за информация на AIESEC, така и от самите стажанти по родните им места. Събитието приключи с импровизиран коктейл. Гости и участници се разделиха, като всеки отнесе със себе си спомените от преживяното през последните месеци.
Повече информация за проектите на AIESEC може да видите тук!
 

Вашият коментар