Театърът на сетивата провокира пловдивчани

В Пловдив ще се проведе ателие „Театър на сетивата – лабиринт“, в който участие могат да вземат всички хора, но само след предварително записване

Oт 28 до 30 ноември в Пловдив ще се проведе Ателие „Театър на сетивата – лабиринт“, в което всички желаещи ще могат да се запознаят с формите на сетивния театър и да станат част от едно необикновено преживяване. 

Театър на сетивата е смесица от пърформанс, театър, инсталация и музика, като по необикновен начин цели да провокира всички сетива на участниците и публиката и да създаде едно изцяло ново усещане.

В сетивния театър граници между различните жанрове и изкустване съществуват и именно тази свобода на израза спомага за едно дълбоко и нетрадиционно възприятие. Сетивният театър използва формата на лабиринт, където четирите останали сетива имат предимство пред визуалното. Често събитията се случват на тъмно, за да провокират и изострят въображението и сетивата – обонянието, вкуса, слуха, тактуалността. 

Водещ на работилницата ще бъде един от водещите специалисти по сетивен театър в България – Милена Станойевич. Тя е режисьор и пърформър и се е обучавала в метода на театър на сетивата при самия му създател Енрике Варгас – антрополог и режисьор от Колумбия, както и при Юан Бриок.

Ателието ще проведе в Синята къща на ул. „Арх. Христо Пеев“ 6 в Стария град по следния график:

  • Петък (28.11.) от 14:00 до 19:00 часа
  • Събота и неделя (29 и 30.11.) от 11:00 до 19:00 часа. 

Участието в ателието е платено и изисква регистрация!

Повече информация можете да намерите ТУК

Предишното представяне на Лабиринта на сетивата бе на 4-ти април тази година в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" за празника на психолога. 

Вашият коментар