За 6-та поредна година стартираха записванията Академия „Синдикат”

Започнаха записванията в Модерна академия на изкуствата „Синдикат” за новата, шеста, учебна година.

В Академията могат да се включат ученици от 8-ми до 12-ти клас. Записванията стават чрез сайта academy.bg, крайният срок е 30-ти септември. В сайта на Академията е публикувано съдържанието на всяка програма. Програмите са специално изготвени за Академията и обхващат теми на съвременното изкуство, мислене, комуникации, общуване, философия и практика.

Обучението в Модерна академия „Синдикат” е интерактивно – с много видео материал, уъркшопове, практически занимания, тренинги и игри. Програмите надграждат тези в училище – разликата е, че няма оценки. В края на учебния период всеки ученик защитава личен или групов проект по съответната програма и получава Удостоверение. Възможно е издаване на препоръка и/или уверение на български и друг език, което да послужи пред българските и чуждестранни университети.

 Първите пет учебни години (2011 – 2016) завършиха общо 781 ученика, а събитията на Академията са достигнали до над 100 000 души.

 Модерна академия на изкуствата „Синдикат”  e безплатно обучение за ученици от 8-ми до 12-ти клас в програмите „Модерни методи на мислене и общуване”, „Литература на ХХ век”, „Модерна музика”, „Екранни изкуства”,  „Визуални изкуства на ХХ век”, „Графичен дизайн”, „Творческо писане” и „Практики на съвременната философия”.  Преподаватели са доц. д-р Галина Лардева, гл. ас. д-р Младен Влашки, Цанко Чавдаров, Лили Русковска, Анета Русковска, писателите Александър Секулов и Антон Баев, журналистът Евгений Тодоров, гл.ас. д-р Евелина Иванова-Варджийска, Йоханнес Артинян.

Тази година "Синдикат" стартира две нови дейности – Младежки форум "Синдикат: Пространство Култура" и  доброволчески клуб  с работно име "Ambasada" (посланици на Пловдив). 

Новият Младежки форум "Синдикат: Пространство Култура" е планиран за началото на м. май и на него публично ще се представят проекти, презентации, игри, групови и индивидуални разработки на учениците. Форумът ще бъде организиран и проведен на знаково публично място за Пловдив като Капана, Градската градина, Одеона или Драматичния театър и по този начин ще се даде възможност на учениците, техните съученици, приятели и родители, пловдивската общественост, да покажат и споделят резултатите от обучението чрез изложба, презентации, творчески есета, игри, свързани с различни културни, философски и мисловни теми. Форумът ще бъде предаван чрез стрийминг в специален он-лайн канал, а също така ще бъде заснет и публикуван в youtube канала на "Синдикат". 

Другата нова инициатива – доброволческият клуб "Ambasada", ще обедини гражданските усилия на членове на Модерна академия „Синдикат”. Идеята е те да популяризират и подпомагат културните събития на града, да представят Пловдив като културен феномен сред гражданите на България и света. В клуба ще включим настоящи и бивши ученици на "Синдикат" и ще се занимаваме с различни теми като Арт-мениджмънт, PR, събитиен мениджмънт (Еvent-management), работа със заинтересовани страни, доброволчество. Ще използваме активно хора, организиращи събития от културния календар на Пловдив, които да предадат своя опит. Инициативата ще включи активно и бивши ученици на "Синдикат" с техните знания, придобити в университетите в България и чужбина. Членовете на клуба ще работят активно за организирането, популяризирането и провеждането на събитията от календара на Община Пловдив и общинска фондация "Пловдив 2019". 

  • Как функционира Модерната Академия "Синдикат", вижте ТУК
  • Повече за Модерната академия в СНИМКИ под тепетата може да видите ТУК

Вашият коментар