Златни пазители ще регулират движението в 5 училища в Пловдив

Възпитаници на 5 пловдивски училища ще помагат на своите съученици да пресичат пешеходните пътеки в сряда    

Ротаракт Пловдив – Пълдин ще осъществи за втори път проекта „Златните пазители“ по инициативата „Един Живот“

В пет училища в Пловдив, сред които ОМГ „Академик Кирил Попов“ , СОУ „Св. Паисий Хилендарски“ , СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, СОУ „Димитър Матевски“ и СОУ „Софроний Врачански“ , ще се проведе в рамките на един час проект, целящ обучението на децата да пресичат правилно на обозначените за това места.

„Целта на проекта е да повишим вниманието на пътя както на децата, така и на водачите на МПС. Проектът има образователен, възпитателен и информационен характер.  Златните пазители е инициатива, която е част от започнатата от клуба кампания „Един живот“, насочена  главно към превенция и опазване на здравето на децата, повишаване на тяхната култура и образование, като участници в движението“, споделят организаторите от  Ротаракт Пловдив-Пълдин.

Под назора на КАТ Пловдив учениците, оборудвани със светлоотразителни жилетки и „СТОП“ палки ще спират движението на пешеходните пътеки, позволявайки на своите съученици да пресекат безопасно пътното платно. Инициативата цели намаляване пътнотранспортните произшесвия в района на училищата.

Подобна практика има и в други страни, като на места е дори ежедневна. Ние се надяваме по този начин да направим, както децата в училище, така и шофьорите на пътя по-отговорни и внимателни и да намалим жертвите на пътя.

Масова акция "Златните пазители" се проведе и миналата година в няколко пловдивски училища. Вижте повече ТУК

За автора

Вашият коментар