Спектакли, работилници и образователни игри спечелиха в конкурса на Младежки център Пловдив

Ясни са победителите от конкурса за младежки инициативи на Младежки център Пловдив. Пет са проектите, които достигнаха до финала на втория етап от конкурса- “Летни събития на открито”, като реализирането им вече стартира и ще продължи до края на летния сезон.

По повод Деня на човечеството 3 август, членовете на Младежки съвет Пловдив проведоха интерактивни работилници и ескейп игри, а на 12 август, по случай Световния ден на младежта, предстои да преживеем истински спектакъл в биоградинката на Младежкия център на Гребна база. От 21:15 ч. огнено-театрална формация Firestep ще представи своя авторски огнен спектакъл ,,Самодива‘‘, базиран на българската митология. Преди това, от 19.00 ч. групата по форум театър на центъра ще изнесе своето празнично представление, като публиката ще бъде активен участник в него. Входът е свободен за всички желаещи.

На 18 и 19 август следват зелени еко активности около Младежки център и образователно-асоциативни игри за подрастващи и младежи, а на 13 и 14 септември – арт-уъркшоп за театрален реквизит и хореография. През септември стартира и работилница по upcycling (преработване на безполезни или нежелани продукти в нови, с по-висока художествена или екологична стойност).

Участието на младежи във всичките инициативи е със свободен достъп, а повече информация за тях може да откриете на фейсбук страницата на Младежки център Пловдив

Дейностите се реализират като част от проект „Младежки център Пловдив – мощен фактор за местно развитие“ по програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014 – 2021 г. 

За автора

Вашият коментар