152 млади лекари получават дипломи от МУ-Пловдив

Дипломантите от випуск-2018 на Медицинския факултет на МУ – Пловдив получиха своите дипломи за лекари по медицина на 19 декември, сряда, от 11.00 часа в Голямата зала на Драматичен театър Пловдив

За 68-ми път Факултетът по медицина на Медицински университет – Пловдив тържествено промоцира завършващите медици като едни от най-успешните и с най-висок среден успех випуск – 2018.

152 лекари, подготвени за професионална реализация в най-хуманната професия, бяха представени от най-големия факултет на МУ-Пловдив и ще положат своя професионален обет „Хипократовата клетва“ пред медицинската общност, преподаватели и родители.

От завършващите 44 са чуждестранни студенти от 12 държави, сред които Германия, Швеция, Македония, Кипър, Сирия, Украйна, Турция, Гърция, Финландия, Холандия, Ирак и Йордания, като от тях 37 са преминали обучение по специалността изцяло на английски език и 7 са с отличен успех.

С “отличен” над 5.50 успех от следването и държавните изпити са 55 дипломанти. Средният успех от следването на завършващите е „много добър” – 4.97, а от държавните изпити е „много добър” – 5.21.

Марин Канарев е отличникът на випуска, който има резултат отличен 6.00 от следването и от държавните изпити. Той ще бъде удостоен с плакет „Златен Хипократ”.

На церемонията ще бъдат обявени за първи път две поименни стипендии на двама изтъкнати военни лекари, възпитаници на Медицинския факултет на МУ–Пловдив – генерал Стоян Тонев и полковник Митър Тонев.

Стипендиите са учредени от едноименното сдружение и определени от дарителите специално за дипломанти на Медицинския факултет и подпомагане на бъдещото им професионално образование и специализация.

Тазгодишният «Промотор» на випуска бе проф. д-р Иван Дечев – обичан преподавател и лекар-уролог, ръководител на Катедра „Урология и обща медицина“ и директор на ДЕСО.

Вашият коментар