Библиотеката на МУ-Пловдив спечели конкурс в Оксфорд

Библиотечно-информационният център на Медицинския университет в Пловдив  спечели международния конкурс „Най-добра университетска библиотека“ за 2014 година, който се проведе в Оксфорд, Великобритания.

Международният конкурс „Наука и образование” се провежда под патронажа на Клуба на ректорите в Европа и Комитет Сократ в Оксфорд. Целта е чрез състезание да бъдат отличени  изключителните постижения на висши учебни заведения и да бъдат насърчени най-добрите образователни институции, библиотеки, програми и дейности на учени, преподаватели и студенти.

След селекция, от 20-те кандидатури Експертният комитет номинира 2 библиотеки за наградата в категория „Най-добра университетска библиотека”, едната от които бе Библиотечно-информационния център на МУ-Пловдив. Крайният резултат е базиран на оценките от 4 компонента, сред които са онлайн гласуване и оценка от независими международни експерти.

На 14 октомври по време на Срещата на върха в Оксфорд бяха обявени победителите в престижния конкурс. В категорията „Най-добра университетска библиотека” за 2014 година, отличието беше присъдено на Библиотечно-информационния център на МУ-Пловдив. 

Сертификатът за отлични постижения е международно признание за динамично развитие и  европейско ниво на информационно-технологичната инфраструктура, ресурси и услуги.

„Ръководството на МУ-Пловдив благодари на всички, които взеха участие в подготовката на кандидатурата и подкрепиха Библиотечно-информационният център с гласа си. Заедно доказахме, че БИЦ има силата да свързва и вдъхновява.”, съобщават от ръководството на висшето учебно заведение.

За автора

Вашият коментар