Десето юбилейно издание на най-големия икономически форум за студенти и млади хора в България

От 25 до 27 ноември в Университета за национално и световно стопанство ще се проведе Младежки икономически форум 2014.

Десет години след първото издание, Студентски съвет при УНСС организира най-големия икономически форум в България, на който студенти и младежи от цялата страна, заедно с представители на бизнеса ще могат да споделят, дискутират и създават идеи по водещите икономически проблеми в страната.

Традиционно форумът ще се проведе в три поредни дни, всеки от тях състоящ се от два типа събития: публични лекции и обучения. Гост-лектори на публичните лекции ще бъдат известни и успели личности както от частния, така и от държавния сектор в България. Достъпът до лекциите е свободен и предварителна регистрация не се изисква.

В юбилейното издание на форума, организаторите са подготвили и пет изключително интересни обучения за своите участнци, а формуляри за участие се попълват онлайн в официалния уеб сайт на събитието.

Необичайно казусно-ориентирано развитие на бизнес умения ще демонстрира екипът на The Business Institute. В рамките на работилницата “За генезиса и успеха на бизнес идеята” студентите ще имат възможност да дискутират, анализират и оценяват “вселената” на различни бизнес идеи, осмисляйки задълбочено потенциала и възможностите за „моделиране“ на успеха на тези идеи.

Участие във форума ще вземат и двата фонда за стартиращ бизнес, които работят на територията на България – Еleven и LauncHub. В рамките на тяхното обучение участниците ще имат възможност да се запознаят отблизо с работата на акселераторите и да се срещнат с предприемачи,  които вече са успели да стартират своите идеи с подкрепата на LauncHub или Eleven.

Благодарение на корпоративния университет Карол и Карол Инвестмънт, студентите ще могат да влязат в ролята на инвестиционни банкери за един ден, решавайки реални казуси от съществуващата практика.

Кои са важните елементи при стартирането на бизнес, каква е разликата между стартъп, малък бизнес и голяма компания и отговори на още много подобни въпроси ще даде Петър Шарков – съосновател и президент на Start It Smart, една от първите и най-значителни предприемачески организации в България.

За участие в обученията е необходимо да се попълни предварителна регистрационна форма, която може да бъде открита на сайта на форума. За всяко едно от обученията допуснатите до него участници ще бъдат предварително уведомени по имейл.

В рамките на Младежки икономически форум 2014 ще се проведе и Годишна студентска научна сесия на тема „Развитие на бизнеса в България“. Целта на събитето е да събере на едно място студенти и докторанти от цялата страна с интереси в областта на науката, които да дискутират и да предлагат решения по различни проблеми на бизнес средата в България. Докладите представени по време на конференцията ще бъдат публикувани в годишния научен сборник, издаван от Студентски съвет при УНСС.

Всеки участник може да се запише за неограничен брой обучения, като форумът е отворен за студенти от всички университети, както и за всички млади хора, с интереси в областта в създаването и управлението на бизнес в България.

КРАЕН СРОК ЗА ПОДАВАНЕ НА ЗАЯВКИ ЗА УЧАСТИЕ В ОБУЧЕНИЯТА:
20 ноември 2014г. /четвъртък/, 23:59 часа

 

За автора

Вашият коментар