Компютърен дизайн с възможности за стаж в Sony Playstation на форума за образование в Пловдив

Компютърен дизайн с възможости за стаж в Sony Playstation и автомобилно инженерство с практика в Jaguar Land Rover предлагат елитни университети на изложението “Световно образование” в Пловдив

Висше с държавно кредитиране в Холандия и Великобритания и бригади в САЩ за студенти от България на международния форум за обучение в чужбина в Гранд хотел “Пловдив” на 2 октомври (понеделник) от 11 до 16 часа

Да учиш компютърен дизайн с възможости за стаж в Sony  Playstation и автомобилно инженерство с практика в Jaguar Land Rover са само две от примамливите предложения на двама от участниците в международното изложение „Световно образование“ в Пловдив тази година. Те са на холандския университет Бреда – Холандия, който предлага бакалавърска програма по дизайн и технологии за компютърни игри и си партнира със Sony като е част от специалната програма на компанията – PlayStation®First Academic Partnership Programme, в която студентите разработват игри и аксесоари за Playstation и на британският елитен университет Ковънтри, записал името си в историята като университета, в чиито бази е разработен култовия дизайн на Jaguar. И до днес промишленият гигант Jaguar Land Rover ползва кадрите на университета за новите модели на марката, а всяка година точно тук започват обучението си между 40 и 80 български студенти. Тези и още много предложения очакват кандидатите за добра кариера по време на изложението, на което ще се представят над 50 образователни институции със своите нови програми.

И всичко това е реална перспектива, като се има предвид, че и Холандия, и Великобритания предоставят възможности за кредитиране на висшето си образование за чужденци, което ги превърна в предпочитани топ-дестинации за обучение на българските студенти.  

Българските кандидати за бакалавърски и магистърски програми имат уникалната възможност да се възползват от всичко това по време на изложението „Световно образование“, за което в града на тепетата ще пристигнат западни експерти и водещи български консултанти на „Интеграл“ с международен опит в Централна и Източна Европа.

Кредитирането позволява нашите кандидати да отпътуват за двете топ дестинации само с първоначални средства за храна, квартира и транспорт. И двете държави дават възможности на студентите и за работа, с което да подпомагат престоя и обучението си през годините. 

В същото време Холандия е страната, с най-много студентски програми на английски език и с университетите с най-добрите бази в Европа. На място в Пловдив ще бъдат предложени традиционните, но и нови и перспективни специалности, голяма част от които не могат да се изучават още в българските висши училища или пък се изучават, без необходимата техническа база за практическо овладяване на професията. 

Изложението предлага възможности и за студентите, които вече се обучават в българските университети. За тях са първите и най-нови работни оферти за студентски летни бригади в САЩ по програмата Work and Travel. Седмица, след като администрацията на президента Доналд Тръмп се отказа от идеята си да прекрати програмата, експерти на „Световно образование“ се завърнаха от САЩ с най-новите предложения. По време на изложението програмата ще бъде предоставяна и на възможно най-ниската за България – преференциална в програмата от 630 щатски долара.

Кандидатите ще могат да избират между работа в хотели, курорти, ресторанти, магазини, увеселителни паркове, басейни, национални паркове и различни туристически обекти.  Заплащането по програмата е между $7.25 и $15/час в зависимост от работната оферта при работна седмица от 30 до 40 часа.  Средната сума, която студентите изкарват за едно лято, е между 4 000 и 6 500 долара, а при работа на повече от едно работно място размерът на възнаграждението може да достигне между 10 000 и 12 000 долара. Това превърна програмата в предпочитан начин за изкарване на средства за заплащане на обучението в България и покриване на разходите за студентския живот. Стойността на участието в програмата е в размер на около 630 щ.д. По данни на „Интеграл“ всяка година по програмата пътуват между 5 000 и 5 500 български студенти на възраст между 18 и 28 години.

Изложението ще предложи възможности и на учениците от средните училища като новият каталог за летни езикови ваканции и възможности за елитно образование във водещи средни европейски училища, част от които ще предложат програми и без такса обучение. 

Предварителна регистрация за лични срещи и безплатни консултации, както и подробности за програмата могат да бъдат открити на сайта на изложението www.world-education.eu.

Още за форума в Пловдив може да видите ТУК

За автора

Вашият коментар