Стартират Дните на медицинската наука в МУ-Пловдив

МУ – Пловдив ще проведе едновременно два от най-престижните си форумa

Това са мероприятията „Дни на медицинската наука” и конкурсът „Наука и младост

Така заедно докторанти, специализанти, студенти и млади учени до 45-годишна възраст ще могат да представят своите научни разработки и нови открития. 

МУ Пловдив финансира научно-изследователски проекти. Всяка година работещите по проектите презентират резултатите си. 

Дните на медицинската наука ще се проведат на 29 и 30 март. Самото официалното откриване е на 29 март /четвъртък/ от 16 часа в Аудитория 8.

В дните от 30 март до 1 април ще се проведе конкурсът "Наука и Младост". 

„Конференцията "Наука и младост" е високооценявана и с широка популярност сред академичната медицинска общност, защото се е превърнала в отличителна традиция на пловдивския медицински университет”

Заяви заместник-ректорът по „Научна дейност” проф. Виктория Сарафян. 

Жури ще оценява най-добрите разработки. 

Най-добрите разработки ще бъдат отличени с покана за публикуване в биомедицинското международно списание на МУ – Пловдив – Folia Medica. Награда на ректора на Медицинския университет ще получи най-високо оценената разработка сред класираните на първо място от всяка секция.

Двете събития са част от проекта ДОКТОРАНТ  2, който е финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове. 

На Международната научна конференция „Наука и младост” със 120 участници ще бъде осигурена възможност на студенти, докторанти, пост-докторанти и млади учени да представят своите постижения и научни проекти, осъществени нови научни контакти, осъществен достъп до новости и методологии.

Как премина между училищното състезание по биология и химия в МУ и кой стана победител с много СНИМКИ, може да видите ТУК

За автора

Вашият коментар