Студентите на ПУ знаят повече (ВИДЕО)

Не е достатъчно само да се трудиш упорито в ученето, трябва и да знаеш. Не е достатъчно само да знаеш, трябва и да доказваш. Идва момент, в който трябва да събереш всички сили и кураж, за да защитиш всичките си знания и труда си. Трябва да го направиш и по правилния начин. Това понякога е дори по-сладката част от самата победата, а именно- борбата.

Студентите от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ добре знаят това. За шеста поредна година Студентски съвет организира междуфакултетното състезание „Аз знам повече“. Студентите трябва да бъдат още по-любознателни, трудолюбиви, да доказват себе си и да се самоусъвършенстват.

„Аз знам повече” протича под формата на викторина, за да провери знанията на студентите в различни области (история, география, литература, психология, изкуство и др.). В него традиционно участват представители на всички девет факултета на университета, като всеки от тях е представен от един отбор с по трима души.

На 23 април, ние, от Mediacafe имахме възможността да присъстваме на предварителния кръг на състезанието, на който кандидатите доказваха знанията си като решаваха тест, състоящ се от 35 въпроса от обща култура.

Само тримата с най-добър резултат от всеки факултет ще се класират за отбора. Макар да имаше много работа, успяхме да отмъкнем организаторите на събитието за няколко минутки. Те любезно  ни разказаха какво удоволствие е било за тях да работят заедно. От усмивките им си пролича, че са успели да постигнат онази мечтана работна атмосфера, която носи след себе си само удовлетворение от добре свършената работа.

Специално за Mediacafe те споделиха подробности около самото издание и загатнаха, че може да очакваме изненади, но запазиха професионално мълчание. 

„Трябва да се появите, за да разберете какво ще е различното тази година. Повярвайте ми, постарали сме се и няма да съжалявате“, това обеща Таня – главен организатор на тазгодишното издание на „Аз знам повече“.

Докато участниците даваха всичко от себе си, за да се представят добре на теста и да изпъкнат, ние ги причакахме от другата страна на вратата. Успяхме да се запознаем с голяма част от ентусиастите, които вярваха, че притежават всичко необходимо, за да се класират за отбора на факултета си и да спечелят състезанието.

Много от участниците споделиха, че се явяват за поредна година, тъй като събитието ги привлича не само с наградите, а и заради самото изживяване. Ветераните сред участниците със скромна усмивка споделиха, че въпросите не са представлявали трудност за тях, докато някои от явилите се за пръв път обявиха, че се връщат в библиотеката да учат и догодина ще пробват отново.

А от цялото преживяване какво научихме ние? Че задължително ще присъстваме на събитието, за да викаме за нашия отбор, и както една участничка се изрази – „Знам, че трябва да знам ПОВЕЧЕ“.

А сега марш обратно към книгите да учите и ще се видим на 30 април от 16:00 часа в спортната зала на Пловдивския университет!

Можете да видите цялото интервю и веселата компилация „Какво знаеш повече“ тук.

За автора

Вашият коментар