ВУАРР отбелязва Деня на българската просвета и култура

Академичната общност на Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите – Пловдив ще удостои с почетното звание „Доктор хонорис кауза“ проф. Славик Табаков за изключителен принос за световното развитие на образованието по медицинска физика и развитието на електронно обучение. Проф. Табаков е президент на Международната организация по медицинска физика и директор на три магистърски програми към Кралския колеж в Лондон.

Тържественото връчване ще се състои на 23 май 2017 г. от 10:00 часа във Висше училище по агробизнес и развитие на регионите – Пловдив, бул. Дунав 78.

По повод честванията на Деня на българската просвета и култура и като част от събитията във връзка с 25-та годишнина от създаването на висшето училище, Висше училище по агробизнес и развитие на регионите организира Ден на отворените врати на 23 май 2017 г. Специално за събитието легендарният Христо Кидиков ще зарадва приятелите на висшето училище и своите почитатели с концерт.

През целия ден кандидат-студенти, техните родители и всички, за които доброто образование е паспорт за успех, ще могат да се запознаят с бакалавърските и магистърските програми, възможностите за международен студентски обмен и дейността на Кариерния център към висшето училище.

За тези, които няма да имат възможност да присъстват, се организира предаване на живо, а от 14:00 до 15:00 ще се проведе уебинар, в който ще се представи висшето училище и ще се осигури възможност за интерактивна дискусия. За регистрация в уебинара

По случай 25-та си годишнина Висше училище по агробизнес и развитие на регионите ще връчи на 25 студенти 25 награди, сред които чисто нов джип Great wall Hover H6, седемдневни почивки, лаптопи, таблети, смартфони и др.

Събитията за отбелязване на 25-та годишнина на ВУАРР започнаха през м. януари с представянето на личностната енциклопедия „Изявени пловдивчани” на академичното издателство „Талант“. През м. април в Русе се проведе Международна научна конференция на тема „Социалните науки – Балканите и Близкия Изток“, в която участие взеха над 80 учени от Европейски и Балкански университети. ВУАРР обяви и два литературни конкурса – за есе на тема „Богатство и милосърдие“ и поезия, в рамките на фестивала на книгата „Пловдив чете“, който ще се проведе през м. юни.

Вашият коментар