Започна кандидат-студентската кампания на СУ за учебната 2015/2016 година

Приемът на заявления за явяване на изпити за първата и втората кандидатстудентска сесия стартира на 23 февруари 2015 г. Крайният срок е 13 март 2015 г. за първата кандидатстудентска сесия и 22 май 2015 г. – за втората кандидатстудентска сесия.

Кандидат-студентите могат да подадат заявления онлайн в страницата на Софийския университет на адрес:https://online.uni-sofia.bg, на място в Ректората на Софийския университет или в бюрата на фирмите в страната. Таксата за явяване на изпит е 30 лв.

Първата изпитна сесия ще се проведе в неделните дни в периода 22 март – 26 април, а втората – в съботно-неделните дни от 31 май до 28 юни. За втора поредна година в Стопанския факултет на СУ се приемат международно признати сертификати за владеене на английски, френски и немски език като условие за кандидатстване.

На 25 февруари 2015 г. започва участието на Софийския университет в традиционната кандидатстудентска борса. До 26 март 2015 г. младите хора в София, Пловдив, Монтана, Велико Търново, Добрич, Варна, Бургас, Хасково и Стара Загора ще могат да се запознаят със специалностите и начина за кандидатстване в най-старото и авторитетно висше училище в България.

За автора

Вашият коментар