„Сини Сърца“ към феновете на Ботев: „Приемете нашите адмирации“

Сдружение „Сини Сърца“ показаха огромно уважение към Сдружение ПФК Ботев за изложените новооткрити документи и артефакти от първите стъпки на футболен клуб „Ботев“ Пловдив. Това се случи вчера в легендарната зала „Съединение“ на Регионалния исторически музей в Пловдив пред обшественици, ветерани, журналисти и фенове на най-стария клуб в България!

Ето какво изпратиха от „Сини сърца“ веднага след края на събитието под тепетата:

„Независимо от традиционното ни съперничество, всяка изследователска дейност, свързана с родния спорт, заслужава уважение. Приемете нашите адмирации, че съхранявате миналото на своя клуб и го популяризирате.

Изложените от Вас реликви хвърлят нова светлина върху учредяването на „Ботев“, но носят и безценни сведения от историята на българския футбол. Пожелаваме Ви нови открития, свързани с любимия Ви клуб“, гласи поздрава на сдружение „Сини Сърца“.

От своя страна Сдружение ПФК Ботев благодари за поздрава:

На вниманието на Сдружение „Сини сърца“

Уважаеми пазители на историята на Левски София, приемете нашата най-искрена благодарност за уважението, с което се отнесохте към нас и историята на нашия футболен клуб, Пловдивския Ботев!

Вие показахте на дело как се уважава противник, въпреки десетилетията на съперничество между нашите клубове и градове. Ние, от своя страна, оценяваме с подобаващ респект Вашето джентълменско отношение.

Вековните „Ботев“ от Пловдив и „Левски“ от София могат и трябва да служат на бъдещите поколения като пример за родолюбие и благородство, съхраняващи нравствените ценности на своите първооснователи.

С уважение: Сдружение ПФК Ботев

СНИМКИ от събитието може да видите ТУК

Вашият коментар