122 спортни събития през уикенда очакват пловдивчани (СНИМКИ)

Програмата на MOVE Week в Пловдив за 25, 26 и 27 септември

БГ Бъди Активен обяви официално програмата за най-спортната седмица в годината, в която са включени рекордните 462 събития за цялата страна, като само за Пловдив те са 122

В петък и събота ще бъдат проведени инициативите NowWeDANCE – Традиционни срещу модерни танци, и Фестивал на движението, на който ще бъдат показани множество алтернативни и традиционни движения и спортове. И двете събития са в Градската градина. На 27-ми септември MOVE Week ще бъде закрита с Plovdiv City Run от 10.00 до 12.00 на бул. “Цар Борис III Обединител”.

 Eто и повече подробности:

  • 25 септември – NowWeDANCE – Традиционни vs. (срещу) модерни танци
  • Място: Градската градина
  • Старт: 17.30 – 20.30 часа

Предвидени са уроци за деца и родители по традиционни български танци и хора, хип хоп, регетон, салса, К-поп, Урок по хип-хоп танци.

Клубове: The Center, Арт център Алехандро, Royce Dance Studio, Танцово студио Милениум, Get Out, Танцово студио Salsa de Cuba Kids

  • 26 септември – Фестивал на движението
  • Място: Градската градина
  • Старт: 9.00 – 20.00 часа

На 26-ти септември, в Градската градина, стартира голям фестивал на движението.

Всеки пловдивчанин може да се включи в някой от следните движения или спортове – йога, Паневритмия, Функционална тренировка, Kindy Roo, Tae-bo + Dance Fit + Body in Action, Kangoo Jump NT, Зумба с Ави, HIIT тренировка, Зумба за деца, Port de bra, Body Pump, Ланетика + Йога + Пилатес + презентация на ръчен антистрес масаж, Тренировка с детски колички, Зумба с Радо, Fit Jumping, Панаир на бойните изкуства, Fit Dance Mix, Филипинско кали, Йога за деца, Комбинирана аеробика, Уроци по каране на ролери, Aero Dance, Ex-power, Euro desk – Time to move, Kangoo Jump Plovdiva, Йога за майки и деца, Функционален пилатес, Зумба тонинг,

             

Plovdiv City Run

  • Място: Бул. “Цар Борис III Обединител”, зад Пощата
  • Старт: 10.00 за бягащи, 11.00 за ролери

На 27 септември е Plovdiv City Run – инициатива, с която ще бъде закрита и MOVE Week. Plovdiv City Run включва бягане и каране на ролери по централния градски булевард “Цар Борис III Обединител”. Булевардът ще бъде затворен в двете посоки от Сточна гара до Чефте баня от 10.00 ч. До 12.00 часа.

Тази година ще има два старта – за бегачи и за тези, които искат да се включат с каране на ролери, тротинетки, кънки, ролери, ски. Стартът за бегачи в 10.00 часа зад Централна поща, от страна на булеварда, и в 11.00 часа, на същото място – за участниците с ролери. Новото този път е, че бегачите ще могат да участват и отборно в щафета. Дистанциите са както следва: една обиколка – 3.5 км, две обиколки –  7 км, три обиколки – 10.5 км. Всеки може да направи толкова обиколки, колкото желае. За щефетата всеки участник от отбор прави по 1 обиколка.

Plovdiv City Run е събитие с несъстезателен характер, затова няма да има награждаване за най-бързите участници. Ще има томбола със специални награди за участниците.

Организаторите от BG Бъди активен ще поощрят три училища с най-голям брой участници, за да се насърчи участието на учениците и да им се покаже, че движението и спортът могат да бъдат забавна и полезна част от тяхното ежедневие. Училищата ще получат ваучери за закупуване на спортни стоки, които да използват във физкултурните си салони.

MOVE Week България е част от MOVE Week Европа, включваща 38 европейски държави. Тази година MOVE Week 2015 в България партнира с Министерството на образованието, Министерството на здравеопазването, Национална спортна академия, Сдружението на общините. Партньори са Спортс мениджмънт и One Design Week.

MOVE Week е част от кампанията NowWeMOVE, подкрепяща Европейската седмица на спорта – #BeActive. 

СНИМКИ от откриването на Мove week може да видите ТУК.

Фотограф: Димитър Цанков

Вашият коментар