Апелират за строги наказания за футболните хулигани, които пребиха момче в Пловдив

Днес трябва да бъде повдигнато обвинение на ултрасите на "Локомотив" (Пловдив), които пребиха сина на журналистката от Радио Пловдив Искра Койчева. Тийнеджърът бе откаран в болница с комоцио и травми, но вече се възстановява. Стресът, който изживя семейството обаче, все още стои. Майката на момчето апелира във Фейсбук, че трябва да има наказания за извършеното и войната между феновете в Пловдив да бъде спряна.

Побоят се случва на 3-ти декември, вечерта. 16-годишният Румен Койчев приключил тренировката си по баскетбол около 19 часа и отишъл с приятели в заведение в квартал "Кючук Париж". Сред тях имало и фенове на "Ботев", които били подмамени навън от минаващ привърженик на "Локомотив", съобщава радио Пловдив.

Пред заведението обаче се появили 30 ултраси на "черно-белите" и започнал масов бой. Румен също излязъл, но моментално бил повален на земята, ударил главата си и изпаднал в безсъзнание. Тълпата обаче продължила да го рита и налага. Ултрасите били въоръжени с бухалки и вериги, и маскирани. Според очевидци, това са младежи между 15 и 20 години.

Семейството получи морална подкрепа от редица колеги и приятели. „Благодаря ви на всички за добрите думи и за подкрепата, колеги и приятели!!! И дано на това се сложи край!!!”, пише майката на момчето във Фейсбук.

Остава въпросът как се случва това? Заради лошо възпитание, липса на достатъчно строги санкции и усещане за безнаказаност? Със сигурност очакваме ефективност и адекватност от страна на правораздавателните органи. 

За автора

Вашият коментар