Феновете на Ботев Пловдив – съединението прави силата!

Всичко по темата Ботев Пловдив вече е казано, повторено, потретено, предъвкано и изплюто… особено последното! Десетилетният кошмар е част от историята не само на Ботев, но и на град Пловдив. Не вярвам да има нормален човек, който да не е наясно, че при нормалнофункциониращи местна и централна власт, циркът с марка "Христолов" отдавна щеше да е приключил.

Нервите на хората, обичащи "жълто-черните" са изопнати до крайност точно поради тази причина. Войната, която водят, е само тяхна. Тези, от които зависи реално капитулацията на "главния акционер", не правят нищо или ако в момента се опитват да правят, то това е следствие на буквалното унищожение на клуба, а не на превантивни марки.

Времето ще покаже дали консолидацията на фенове, бизнесмени и легенди ще отвори нова страница в историята на клуба или пък бряговският хитрец отново ще прекара всички.

Сега е времето да поговорим за "невидимата" страна на нещата или казано по-ясно за "тъмните" интереси на опозиционната армия!

Важно е да се дискутира по тези въпроси, защото храчките вече полетяха от различни страни, а оплютият накрая ще е ФК Ботев! Каква е картинката, която чернее на заден план. Анонимни "доброжелатели" на каузата за спасение на Ботев Пловдив започнаха да "навързват" нещата около готвените промени. Бареков искал да яхне вълната, за да подготвя почвата за следващите местни избори, където пък щял да се кандидатира за кмет на Пловдив. Зад него стояли ДПС и медийната групировка на Кръстева и Пеевски. Тартори от агитката искали да имат контрол тип "златна акция" в новоучредяващото се АД, за да могат да определят съдбата на клуба, съответно да взимат пари. Андреев и Димитров подкрепяли Бареков, защото се надявали на постове в управата, а и заради сходни интереси в интернет пространството.

Ето как ги виждам нещата аз, като човек, обичащ Ботев Пловдив. Изобщо не ме интересува кой какви интереси гони! Фактите са ясни и точни! Христоловото АД е обречено, за съжаление, като скачен съд на футболния клуб. Изброените по-горе са поели инициатива за прогонването на Христолов, което е факт и не бива да се отрича. Не е задължително редовият фен на Ботев да е влюбен в Бареков, Андреев и т.н. В крайна сметка целта на занятието би трябвало да е просперитетът и възраждането на клуба. Всеки човек пише сам собствената си история.

Тези, които в момента оглавяват бунта на ботевистите, вярвам, си дават сметка, че това е огромен, преди всичко морален товар, който или ще ги впише в историята на клуба като спасители или като унищожители. Аз предпочитам да вярвам в първото! В спасението, защото съм убеден, че дори да е имало стъпки "накриво" през годините, дори и в момента да има невидими нишки, тези хора са ботевисти и са част от духа на "Колежа"! Може да има по-умни, по-красиви и по-талантливи от тях! Тук обаче става дума за реални действия, а не за конкурс по красота и тест за интелигентност! Не бива да позволяваме вътрешни конфликти! Целта е ясна – Свободен Ботев! Нали рефренът "Кралят е безспорно всеки между нас" сте го чували? Признавам си, че аз също изпитвам опасения от конкретни неща, но тези опасения са плод на обичта ми към Ботев и толкова!

Съединението прави силата! Това е истината! Какво ще стане, ако опозицията се провали? Нима ще стане по-зле, отколкото е положението в момента? Някой вярва ли, че има и по-лошо? Аз не вярвам! Оттук нататък има само един път за Ботев Пловдив – нагоре! "В" групата, новото начало, всичко това също е път нагоре, а не надолу! Искате да участвате, искате да помогнете? Няма проблеми! Свържете се с тези хора, не вярвам да ви изядат! Не ги харесвате? Не се женете за тях! Помогнете на Ботев!

Всичко това го пиша с ясното съзнание, че е възможно да бъда упрекнат в клакьорство и удряне на рамо на хората, които движат нещата в момента. Хубави, лоши, аз наистина ще ги подкрепя, защото в момента няма алтернатива, а Ботев умира! Спрете да търсите сензации, задкулисни игри и тайни завери! Дори да ги има, по-важно е Ботев да бъде спасен, отколкото кой каква полза ще извлече от това!

За финал искам да се обърна към уважавания Любо Минчев, журналист от пловдивския вестник "Марица". Г-н Минчев, обръщам се към вас, като човек, който никога не е разбивал офиси, не е палил вестници, не е взимал пари, нито за бира, нито за пътувания, нито за публикации! В този ред на мисли имам един въпрос към вас: да се чувствам ли част от тази паплач, за която говорите? Стотиците хиляди ботевисти, които всеки ден се събуждат с мисълта какво да направят, за да прогонят злото, и те ли да се чувстват част от тази паплач? Защо точно сега, когато се появи възможност за някаква промяна, решихте да напишете този материал? Ясно е, че хората, които са се ангажирали пряко със спасението на Ботев не ви се нравят. А алтернатива ще предложите ли? Имате ли, след изписаните хиляди редове, решение по проблема Ботев? Ваше право е да не харесвате определени лица или групи, но все ми се струва, че моментът за атака срещу тях е крайно неподходящ… или пък е?

За автора

Вашият коментар