Феновете на Ботев възродиха официално клуба си

На 24-ти април, на заседание на най-стария футболен клуб в страната – Ботев Пловдив, бе решено:

Димитър Христолов е свален от президентския пост с 35 гласа "за" и 1 "въздържал се". Това се случи на проведено в "Новотел Пловдив" заседание на Управителния съвет на ФК Ботев  – Сдружение с нестопанска цел (СНЦ). Присъстваха бивши ръководители на клуба в периода 1990-1998, ветерани, привърженици и общественици, свързани с жълточерната идея.

Сдружението с нестопанска цел (регистрирано по Закона за лицата и семейството) е първоприемникът на автентичния наследник – дружеството, съдебно регистрирано през 1990 година. На заседанието стана ясно още, че Христолов неправомерно е преструктурирал навремето футболния клуб с нестопанска цел в търговско акционерно дружество след взимането на властта през 1999 година.
 
Марин Бакалов бе избран за председател на 16-членния Управителен съвет на възродения Ботев.
 
В състава на УС влизат, както следва:
 
Четирима ветерани: Марин Бакалов, Иван Глухчев, Запрян Раков и Димитър Младенов.
 

Петима бизнесмени: Ангел Ванчев, Ангел Палийски, Тодор Коев, Христо Андреев и Андрей Павлов.

Четирима привърженици:  Божидар Божилов, Крум Хаджиев, Васил Наумов и Николай Георгиев
Трима общински представители: доц. Божидар Хаджиев, Радослав Кошински и Едуард Сарафян.
 
Заседанието бе официално открито от бизнесмена Ангел Ванчев с едноминутно мълчание в памет на капитана от шампионския отбор Райко Стойнов. След встъпителното слово на г-н Ванчев, събранието избра Радослав Кошински за водещ. Последва вътрешен избор на председател, който да замести морално и финансово фалиралия Димитър Христолов.
 

Промените ще бъдат утвърдени със съдебно решение. Адвокатите, свързани със сдружението, увериха, че се действа в пълно съответствие със законите и очакват всичко да приключи бързо. 

За автора

Вашият коментар