Снимки от фестa „Улица Отец Паисий“

Предлагаме на вашето внимание част от уникалната снимкова галерия на нашия приятел Георги Казаков със заглавие "Успоредна култура".  Жоро се вля в основната идея и засне с индивидуалния си обектив, това което бе най-интересното от проекта. Мислим, че студентът се е справил повече от блестящо и заслужава вашите адмирации или най-малкото да станете съпричастни на това, което е заснела камерата му.

Проектът "Улица Отец Паисий" бе дело на фамилия Сариеви, който се проведе през почивните дни. Идеята и мотото бе "Запознайте се с успоредната градска култура! " Т.е. всичко, това което е успоредно на "главната", това, което не е комерислано. Събитието включваше две сцени с музикални събития, пърформънси, открита графити галерия, литературен флаш-моб, дискусии, прожекции, кулинария, битак, детско матине, стрийт стайлинг, демо паркур, спортен полуден, първенство по табла, разходка с кракомобил. По време на феста можеше да бъдат разгледани изложбите, посветени на ул. Отец Паисисй – "Улицата Преди" и "Улицата сега".

{phocagallery view=switchimage|basicimageid=838|switchheight=350|switchwidth=auto}

Основните места бяха по продължение на цялата улица Отец Паисий – градинката на Джумая Джамия, фризьорски салон Арлет, площад на кръстовището между ул. Отец Паисий и ул. Станислав Доспевски, паркинг на ресторант Fresh, ресторант Ереван, Арменски културен Дом, Магазин за детски дрехи Petit Monde, Аrtnewscafe, Галерия Сариев, кръстовеще на ул. Гурко и ул. Отец Паисий. Основно участие взеха Карандила Джуниър, Попара, Ана Каракашева, Ernesto Nasimo, Васил Георгиев, Александър Секулов, Арменски хор, както и дебютиращи артисти и студенти от специалност Етнология – Пловдивския Университет и " Фотография и сценография" – АМТИИ.

По време на уикенд-феста 24 и 25 април движението на авомобили по ул.Отец Паисий беше затворено. След успешния фест вчерапловдивчани  ще настояват пред местната управа да се затвори от движение за постоянно улица "Отец Паисий", която изглежда доста по приятно и спокойно място без коли. Наскоро друга главна част в съприкосновение с "главаната" бе удостоена през нея да минават само пешеходци. Ако това се случи поне само за през уикендите Пловдив може да се похвали с още един граждански проект за един по спокоен начин на живот.

Вижте галетията тук.

За автора

Вашият коментар